• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
Gül`den Başbuğ Açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ`un internet andıcı davası kapsamında tutuklanmasıyla ilgili, "Hukuk düzeni çerçevesi içerisinde bir yargılama sürecine şahit oluyoruz. Herkesin hukuk sistemi içerisinde sorumluluğu vardır." dedi.

Düzce Valiliği`ni ziyatetinde eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ`un tutuklanmasıyla ilgili soruları cevaplandıran Cumhurbaşkanı Gül, bağımsız bir yargının devam ettirdiği bir yargılama sürecinin olduğunu söyledi. Türkiye`de bir hukuk düzeninin bulunduğunu kaydeden Gül, şunları söyledi: "Anayasamız, kanunlarımız ve Türkiye`de bir hukuk düzeni vardır. Bu hukuk düzeni çerçevesi içerisinde bir yargılama sürecine şahit oluyoruz. Bu aşamada söylenecek fazla bir şey yoktur. Çünkü bağımsız bir yargının devam ettirdiği bir yargılama süreci vardır."

İlk kez bir genelkurmay başkanının tutuklanmasının sorulması üzerine Gül, "Başından itibaren şunu söylemek isterim, kimse mahkeme kararları ortaya çıkamadan suçlu ilan edilemez. Bunun herkes tarafından bilinmesini isterim önce. Sonra da tabi ki herkesin yargı karşısında kanunlarla yine belirtilmiştir. Hukuk sistemi içerisinde sorumluluğu vardır. Dolayısıyla herkes hukuk karşısında eşittir. Bu bakımdan gayet soğukkanlılıkla takip etmek gerekir. Bir yargı sürecidir." diye konuştu.

TÜRKÖNE`NİN İSTİFASI
Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Prof. Dr. Mümtaz`er Türköne`nin istifasının sorulması üzerine şunları söyledi: "Mümtazer Bey`in açıklaması var. Açıklamasını görürseniz. Söylenecek pek fazla birşey yok."
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir