• DOLAR 32.561
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.156
  • ...
Adana`da Doğalgaz Kazı Çalışmaları Durduruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut, yasal yükümlülüklerini yerine getirmediği için AKSAGAZ`ın yeni kazı yapma işlemlerinin geçici bir süreyle durdurulduğunu açıkladı.

Altyapı Koordinasyon Merkezi`nin (AYKOME) kararı gereği; kırılan yolların veya kaldırımların onarımının yüklenici firma olan AKSAGAZ`a ait olduğunu söyleyen Barut, "Karara rağmen AKSAGAZ, kırdığı yerlerin onarımını yapmamış. Onarılan yerler de aslına ve tekniğine uygun yapılmadığı için yollarımızda çökmeler meydana gelmiştir. Bu nedenle AKSAGAZ`ın yeni kazı işlemleri 26 Aralık 2011 tarihinden itibaren geçici bir süre durdurulmuştur." dedi.

Konuyla ilgili yüklenici firmaya bir hafta süre verildiğini ifade eden Barut, "Verilen süre içerisinde yüklenici firma kırılan yerleri onarmadığı takdirde, onarım işleri Belediyemiz tarafından yapılacak, parası da yüzde 10 fazlasıyla AKSAGAZ`dan tahsil edilecek." şeklinde konuştu.

Adanalının mağdur olmaması için böyle bir karar aldıklarının altını çizen Barut, "Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımlara karşı değiliz, Her Adanalı`nın evinde veya işyerinde doğalgaz kullanmasını isteriz, ancak halkımızın da mağdur edilmesine izin vermeyiz." dedi.

Ayhan Kaya-İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir