• DOLAR 32.599
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2453.035
  • ...
Aziz Sancar Nobel ödülünü Anıtkabir'e takdim etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anıtkabir'de düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Prof. Dr. Aziz Sancar’ın eşi Prof. Dr. Gwen Sancar ile ilgili yetkililer katıldı.

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancar’a Anıtkabir'de dalgalanan Türk bayrağını hediye etti.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu madalyanın Anıtkabir’de sergilenmesini gençler için geleceğe yönelik bir işaret fişeği olarak gördüğünü ve daha nice Nobel ödüllerini alma noktasında adeta bir yol haritası niteliği taşıdığını belirtti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar da Prof. Dr. Sancar’a, İngiliz ressam Ned Pamphilon tarafından 23 Nisan'da Anıtkabir'e ziyarete gelen çocuklarla yapılan "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" konulu tabloyu hediye etti.

“Bu madalyayı buraya vermekle, Atatürk'e ve Atatürk'ün silah arkadaşlarına, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlara vefa borcumu ödedim ve bu fırsatı bana verdiği için Allah'a şükrediyorum” diyen Sancar ise, millete böyle bir sevinç yaşattığı ve özellikle gençlere bilim yapma ilhamı verdiği için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Sancar, törene katılanlara ve kendisine bu imkanı sunanlara da teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, ödüllerin sergileneceği vitrin ile Sergi Salonu'ndaki "Mehmetçiğin gözüyle Mehmetçik" adlı resim sergisinin açılışı da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Prof. Dr. Sancar ve eşi Gwen Sancar tarafından yapıldı.

Sergide bir asker, kendisinin kara kalem metoduyla yaptığı resmi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etti. Hediyeyi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, askeri sarılarak kutladıktan sonra, askerle foto muhabirlerine poz   verdi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir