• DOLAR 32.446
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2441.168
  • ...
Mısır`da sıcaklar mahkumları öldürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da tutukluların yüksek sıcaklıktan kurtarılması için kampanya başlatıldı.

Mısır'da 3 gündür rekor kıran sıcaklık dalgası nedeniyle sosyal medya sitelerinde tutukluların ölümden kurtarılmaları için 5 dilde kampanya başlatıldı.

Facebook ve Twitter sitelerinde arapça, ingilizce, almanca, fransızca ve italyanca dillerinde 'Mısırlı tutukluları boğularak ölmekten kurtarın' adına başlatılan kampanya'nın bildirisinde, 'Mısır'da yaşayan insanlar bugünlerde yüksek sıcaklıktan sıkıntı çekerken, sıcaklık ateşini cezaevlerindekilere salıyor. Nitekim dar zindanlarda et yığını gibi dizilmişler. Yirmi kişilik zindana iki katı insan yerleştiriliyor, nefes almak bile zorlaşıyor" ifadesine yer verildi.

Bildiride, 'bazı hücrelerde küçük bir pencereden başka herhangi bir havalandırma bulunmuyor. havasızlık nedeniyle de kalp krizleri yaşanıyor' ifadesi kullanıldı.

Sözkonusu kampanya kapsamında, Twitter'de "#boğulan tutuklu" etiketiyle yürütülen hashtag çalışmaları 2 gün içerisinde geniş yankı uyandırdı.

Kampanya katılan aktivistler, sayıları 40 bini bulan siyasi tutuklulara desteklerini ifade etmek amacıyla başlarına plastik poşet geçirmiş şekilde fotoğraflar çekerek yayınladı.

3 gündür 42-45 derece arası sıcak hava dalgasına uğrayan Mısır'da onlarca kişi yüksek sıcaklık etkisiyle rahatsızlanarak bayılmaları nedeniyle hastanelere kaldırıldı. Mısır Sağlık Bakanlığı, çarşamba günü sabahıyla sona ermesi beklenen sıcaklık dalgası bitene kadar vatandaşları 'güneşe dolayısız şekilde uzun süre maruz kalmayın' uyarısında bulundu.

Mısır Meteoroloji Kurumuna göre, dünden bu yana artan hava sıcaklığı bugün bazı bölgelerde 49 dereceye kadar yükselirken, başkent Kahire'de 46 derece dolaylarında seyretti. Hava sıcaklığının yarın etkisini daha da arttırması bekleniyor.

Ülkede son iki yılda yaşanan benzer sıcaklık dalgası sonucu cezaevlerinde ölüm vakaları yaşanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir