• DOLAR 32.83
  • EURO 35.458
  • ALTIN 2520.938
  • ...
BM: AB göç ve hareketliliğe ilişkin strateji geliştiremedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ATİNA: Birleşmiş Milletler (BM) Göçmenlerin İnsan Hakları Özel Raportörü Francois Crepeau, Avrupa Birliği'nin (AB) sığınmacı krizini ele alışına ilişkin, "AB ülkeleri göç ve hareketliliğe ilişkin uzun vadeli strateji geliştiremedi" ifadesini kullandı.

Yunanistan'da göçmenlerin yaşadığı bölgelere düzenlediği 5 günlük ziyaretin ardından yazılı açıklamada bulunan Crepeau, AB'nin sığınmacılara ilişkin tutumunu eleştirdi.

Crepeau, mevcut durumu insani kriz olarak nitelendirmenin yeterli olmayacağına işaret ederek göç ve hareketliliğin gelecekte de Avrupa'nın bir parçası olmaya devam edeceğini belirtti.

AB'yi siyasi vizyon geliştirememekle eleştiren Crepeau, dış sınırlarını kontrol etmek için çabalayan Birliğin insan haklarına bağlılığının test edildiğini kaydetti.

Crepeau, mali kriz içindeki Yunanistan'ın bu sınırları korumakta boyunu aşan sorumluluğu taşımaya mecbur bırakıldığına dikkati çekti.

Raportör Crepeau, AB'ye uzun vadeli ve kapsamlı bir göç stratejisi hazırlama çağrısında bulunarak "AB ülkeleri göç ve hareketliliğe ilişkin uzun vadeli bir strateji geliştiremedi. AB'nin şu anki olaylara stratejik ve ihtiyati planlama olmaksızın çok geç ve çok kısıtlı olarak reaksiyon verdiği görülüyor" yorumunda bulundu.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir