• DOLAR 32.482
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2440.958
  • ...
Rahminde 6,5 kg dev miyom çıkarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Kadın Doğum polikliniğinde 35 haftalık 24 yaşında bulunan G. İ adlı gebe kadının rahminde tespit edilen 6,5 kilogramlık dev miyom yapılan başarılı bir ameliyatla alındı.

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre, 24 yaşında G.İ adlı kadın hasta 35 haftalık gebeliği nedeni ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Kadın Doğum polikliniğine başvurdu.  Yapılan muayenede hastanın rahminde yaklaşık 30 çarpı 20 cm boyutlarında ve yaklaşık olarak 6,5 kg ağırlığında kitle olduğu (dev miyom) tespit edildiği belirtilen açıklamada, bunun üzerine hastaya bir hafta sonrasına sezeryan için gün verildiği ifade edildi.

Öncelikle bebek Sezaryen ile sağlıklı bir şekilde doğurtulduğu belirtilen açıklamada, sonrasında karaciğer, böbrek ve damar sistemine bası etkisi yapan kitlenin boyutlarını tespit etmek için MR (Manyetik Rezonans) çekildiği, Boyutları tam olarak belirlenen hastanın dev miyomu başarılı bir ameliyat ile çıkarıldığı belirtildi.

Konu hakkında bilgi veren Hasta G.İ’nin Doktoru Op. Dr. Alper Tuğlu ise, “Bu büyüklükteki kitleye sahip bir gebeye sezeryan yapmak oldukça risklidir. Buna rağmen hastamızı başarılı bir şekilde sezaryene aldık ve bebeğimizi sağlık bir şekilde aileye teslim ettik. Hastamızı sezaryen yaptıktan bir hafta sonra dev miyom için yeniden ameliyat ettik. Bunun en büyük destekçisi ise hastanemizde yeni açılan Yoğun Bakım Ünitesi oldu.  Bundan sonra Bingöl ilinde benzer ameliyatları yapmaya devam edeceğiz. Böylece Bingöl halkı çevre illere daha az sevk edilecek ve bu anlamda daha az mağduriyet yaşanacak.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir