• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
Patlamanın tanıkları olay anını anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün saat 17.25 sıralarında Bursa Ulu Camii`nin batı kapısının önünde meydana gelen canlı bomba saldırısı sonucu bir kişi ölürken 13 kişi de yaralandı. Patlamanın etkisiyle bölgede ki birçok iş yerinde maddi hasar meydana gelirken belediye ekipleri bölgede temizlik çalışmaları yapıp çiçek ekimine başladı. Çevre esnafında yaraların sarmaya başladığı görüldü.

İLKHA`ya konuşan patlamanın tanıkları, olay anını anlattı. Yaşanan patlama sonucu büyük panik olduğunu söyleyen esnaflar, insanların şok geçirdiğini ve sağa sola kaçışmaya başladıklarını ifade etti.

Patlamanın dükkânın hemen karşısında olduğunu belirten esnaflardan Hacı Şahin, patlamanın çok güçlü olduğunu buna rağmen canlı bombacı dışında can kaybının yaşanmadığı için Allah`a şükür ettiklerini söyledi.

Patlamanın etkisiyle duvar saati durdu

Patlamanın etkisiyle duvar saatinin bile durduğunu söyleyen Şahin, “Bakın saat halen 17.25`i gösteriyor.” diye konuştu.

Saldırıda sadece maddi kayıplarının olduğunu söyleyen Şahin, “Hayat devam ediyor, bundan sonra dükkânımızı kapatmayacağız. Bu saldırılar bizi yıldıramaz” ifadelerini kullandı.

Esnaflardan Seyfettin Selamet ise, “Düşmanımızın başına vermeyin` diyecek kadar kötü bir şeydir. Bu saldırılarla ne bizi yıldırabilirler ne de bizi bezdirebilirler. Bu vatan bizlerin, hainlerin değildir. Hainler bilsinler ki kıyamete kadar onlara huzur yok. Belki bizim tırnaklarımızı koparabilirler fakat bunun karşılığını canlarıyla ödüyorlar hem de telef olarak.” dedi.

“Allah düşmanımıza bile yaşatmasın”

Selamet, “Patlama esnasında çalışıyorduk. Patlama olduğunda dükkânın üzerinde trafo direği vardı o patladı zannettim kafamı kaldırıp baktığımda etrafın toz duman olduğunu gördüm. İlk anda korktuk şiddetli bir ses gelmişti ölümlerin olabileceği düşündük. Çok şükür canlı bomba dışında kimseye bir şey olmadı. Bizim için önemli olan insanlara bir şey olmamasıdır. Onarımlarımızı yapıyoruz. Allah bunu düşmanımıza bile yaşatmasın” ifadelerini kullandı

Bir diğer esnaf Ali Nihat, “Patlama olduğunda dükkânın içinde müşterimizle ilgileniyorduk. Bir anda şiddetli bir patlama yaşandı. Vatandaşlar dükkanın içerisine koştular. Kısa süre içerisinde polisler ve ambulanslar geldiler. Yaralılara yardım etmeye çalıştılar.  Ciddi yaralı olmadığını gördük. Akşamdan hasar tespit çalışmaları yapıldı ve birçok dükkânın onarımına başlandı.” diyerek Terörün ne dini ne de inancı olmadığını belirtti.

Patlamanın etkisiyle şok yaşadıklarını ifade eden esnaflardan Yusuf Sevinç, patlamanın etkisiyle camların parçalandığını korkuyla kendilerini yere attıklarını belirtti.

Patlama sonucunda dükkânında ciddi hasar meydana geldiğini söyleyen Sevinç, toparlanmaya çalışacaklarını, maddi hasarın ise 20 bin lirayı bulabileceğini vurguladı.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın`da erken saatlerde Bursa esnafını ziyaret ederek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Patlamanın ardından çevrede büyük bir panik yaşanırken patlama yerine yakın vatandaşlardan Akif Türkoğlu ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Kulakları sağır eden bir gürültüyle uyandım. O esnada çocuklarım dışarıdaydı. Onlarda korkuya kapılıp hemen içeriye girdiler. Çocuklarım bana ‘Baba büyük bir patlama oldu` dediler. Ben de ‘tamam inip bir bakayım` dedim. Geldik olay yerine. Geldiğimizde kimsenin bir şeyden haberi yoktu. Kimse de bir açıklama yapmıyor. Olay yerine insanlar toplanıyor gayet de normaldir bu. Ama insanlara bir bilgi verilmesi ve ona göre de hareket edilmesi gerekiyor. Ama siz insanlara dağılın 2`nci canlı bomba var derseniz insanlar hepten panik olur yani.”

Patlamanın olduğu noktada İLKHA`ya açıklamalarda bulunan Aydın, “Bir yabancı konsolosluk, ülkesinin vatandaşlarına sabah saatlerinde tarihi yerleri ziyaret etmemeleri konusunda uyarı mesajı gönderiyor. Ardından patlamanın yaşanması ayrı bir çelişki ve soru işaretidir. Vatandaşlar artık güvenliklerini yabancı konsoloslukların sitelerini takip ederek mi sağlayacak?” şeklinde konuştu. (Zeki Aras- İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir