• DOLAR 32.458
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2439.947
  • ...
Sağlık personellerine yönelik saldırılar kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şiddete maruz kalan Doktor F.Ç’ye, sağlık çalışanları ve Balıklıgöl Devlet Hastanesi görevlileri destek çıkarak saldırıyı kınadılar.

Şanlıurfa Birleşik Hekim Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasına birçok sağlık çalışanı destek verirken, sık sık “Sağlıkçıya uzanan eller kırılsın” sloganları atıldı.

Yapılan basın açıklamada hastalar ve hasta yakınlarının taciz, darp ve sözlü sataşmalarına maruz kalan doktor ve sağlık çalışanlarına sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Şanlıurfa Birleşik Hekim Platformu adına basın açıklamasını okuyan Dr. İbrahim Keşküş, şunları ifade etti:

“Gönül isterdi ki, son zamanlarda sık sık şahit olduğumuz ve son derece üzüntü duyduğumuz hekime, sağlık ve hastane çalışanlarına şiddet olaylarının bir yenisinin daha vuku bulması; hayatını hastalarına adamış ve bu uğurda ailesine, eşine ve kendine dahi zaman ayıramayan çalışanlarımız güzel günlerde bir araya gelsin. Hak ettiği sevgiyi, saygıyı görsün. Daha bir şevkle çalışsın. Vatandaşlarımızdan şiddet ve eleştiri görmesin. Bizim aldığımız eğitim, ettiğimiz yemin, vicdani ve manevi değerlerimiz uğruna yapılan fevri hareketi sineye çekmişiz. Hasta gözüyle bakıp acısı ve sıkıntısı var şeklinde yorumlarla aynı verimlilikle özen göstermişiz. Bugün gelinen noktada eğer mesleği için her şeyi ortaya koyan sağlık çalışanlarına tamamen keyfi, haksız ve hukuksuz taleplere karşılık vermemek nedeniyle çirkin saldırılarda bulunuyorlarsa durup düşünmekten öte yüksek sesle itiraz etmek ve bir araya gelip gereken tepkiyi vermek vakti gelmiştir.”

Son zamanlarda sağlık personellerin değersizleştirildiğini söyleyen Keşküş, “Hekimler ve sağlık çalışanları son yıllarda değersizleştirilmiştir. Haksız baskılara maruz kalmıştır. Ağır iş yükü altında her geçen gün daha da nefes alamaz hale gelmişiz. Bu zeminde halkımız haklı ya da haksız taleplerine cevap alamayınca en ufak bir aksamada şiddete başvurmaya yeltenmişlerdir. Çünkü karşılıklı yaptırım cezası olmaması vatandaşı teşvik etmiştir. Babayız, evladız, ailemizin göz bebekleriyiz. Bin bir emekle yetiştirilmiş sizlerin hizmetine kendimizi adamışız. Artık silkinip gerçekleri görme ve sağlık çalışanlarının da vatandaşların hizmetinde, yanında olduğunu gereken saygıyı görme hakkının olduğunu ve artık şiddet olaylarında her türlü hakkını arayacağını bilme vakti gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Gerekli cezai müeyyidelerin çıkarılması gerektiğini sözlerine ekleyen Keşküş, son olarak şöyle konuştu: “İdarecilerimizden şiddeti önleyici yasaların hayata geçirilmesini derhal gerekli adımların atılmasını ve caydırıcı cezaların getirilmesini talep ediyoruz. Vatandaşlarımıza da diyoruz ki bizler sizler için buradayız. Bu tip sözlere ve saldırılara eğilimi olanlara fırsat vermeyin. Bizler nasıl ki her kötü gününüzde sizlerin yanınızda isek, sizler de sevginiz ve desteğinizi bizden eksik etmeyin. Sağlıkçılara yönelik saldırılar son bulmazsa can derdine düşürüldüğünde hekimlik mesleği yapılamaz hale gelir. Şanlıurfa da sağlık personeli bulamayacak hale geleceğimizi ve doktorlardan medet umacak günlere düşeceğimizi belirtmek isterim. Son olarak sendikaların ve tabip odaların her fikrin burada buluşması hastanelerin bizimle birlikte olması bu olaya tepkimizi göstermektedir.” (Ramazan Casuk-Mustafa Gül-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir