• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
Kars, Mardin ve Şırnak`ta 12 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığı ‘önemli yurtiçi` olaylar başlığı altında yürütülen operasyonlar hakkında bilgi paylaştı.

Buna göre, dünkü operasyonlarda Mardin`de 3, Şırnak`ta 4 ve Kars`ta 5 olmak üzere 12 PKK`li öldürüldü.

Mardin Nusaybin`de devam eden operasyonda öldürülen 3 PKK`liyle birlikte toplamda öldürülen PKK`li sayısı 295 oldu. 15 el yapımı patlayıcının imha edildiği ilçede şu ana kadar 653 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak`ta dün 4 PKK`li öldürülürken operasyon toplamında ise 256 PKK öldürülmüş oldu. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 750 olduğu kentte dün ise 16 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Kars`ta 5 PKK`li öldürüldü

Kars`ın Kağızman ilçesinde yürütülen operasyonda 5 PKK`linin öldürüldüğü, yanlarında bulunan silahlara da el konulduğu kaydedildi. Ayrıca bir Biksi makineli tüfek ve 250 fişeği, üç Kaleşnikof piyade tüfeği, 10 şarjörü ve 400 fişeği, bir RPG-7 roketatar ve üç mühimmatı, bir tabanca, bir el telsizi, dört sırt çantası ve üç uyku tulumu ele geçirildiği belirtildi.

Tespit edilen EYP üzerine çatışma çıktı

Hakkari`de PKK`nin karayoluna el yapımı yerleştirildiğinin tespit edilmesi üzerine çıkan çatışmada da 2 PKK`liden birinin öldürüldüğü diğerini ise ağır yaralı olarak yakalandığı ifade edildi. İki Kaleşnikof piyade tüfeği ile iki el bombası ele geçirildiği, tespit edilen iki el yapımı patlayıcının da imha edildiği bildirildi.

Yüksekova`da arama faaliyetleri sürüyor

Yüksekova ilçesinde devam eden ayrıntılı arama faaliyetlerinde; bir  PKK`linin teslim olduğu bir PKK`linin de örgüte yardım ve yataklık suçundan yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi. İlçede çalışmalarda ayrıca bir Kaleşnikof piyade tüfeği ile bir av tüfeği ele geçirildiği, iki el yapımı patlayıcı imha edildiğine yer verildi.

Uludere`de ağır silahlar ele geçirildi

Şırnak`ın Uludere ilçesinde icra edilen operasyona ilişkin, “Bir Doçka uçaksavar silahı, bir Biksi makineli tüfeği, 200 adet fişeği, bir RPG-7 roketatar, 10 adet mühimmatı, 54 adet dinamit lokumu, 250 adet elektirikli fünye, 50 m kablo,  bir adet jeneratör, iki adet hilti, dört adet akü, bir güneş paneli, 100 kg akaryakıt, 1.250 Kg muhtelif gıda malzemesi ile çok miktarda muhtelif giyim ve temizlik malzemesi ele geçirilmiştir.” bilgisine yer verildi.

Yürütülen diğer bazı operasyonlar hakkında ise şunlara yer verildi:

“Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce karayoluna yerleştirildiği tespit edilen, Şırnak`da üç ve Hakkari / Şemdinli`de bir olmak üzere toplam dört el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Siirt / Şirvan`da, alınan ihbar üzerine iki şahsın evlerinde yapılan aramalarda, bir Bixi makineli tüfek, bir yivli tüfek ve dört el bombası ele geçirilmiştir.

Mardin / Artuklu`da, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

Şırnak / Silopi`de, Irak kuzeyi bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan beş bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

Ağrı / Hamur`da, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir