• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
İlahi ses sanatçılarından `vahdet ve kardeşlik` mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber sevdalılarının tekbir ve salâvatlarla akın ettiği Kültür Sarayı Kavşağı alanında “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)` temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, büyük bir coşkuya sahne oldu.

Programın başından sonuna kadar seslendirdikleri ilahilerle alana gelen insanları coşturan Özlem Ajans, Grup Rahmet ve çocuk ilahi Grupları Peygamber âşıklarını adeta mest etti

Özlem Ajans Sanatçılarından Mahfuz Aktekin, Kutlu Doğum etkinliklerinin birlik, barış ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ederek, şu ifadeleri kullandı;  “Bu etkinlikleri düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna çok teşekkür ediyorum. Bu etkinlikler bu toplum için büyük bir moral, sevinç, büyük bir gurudur. Allah`a şükür bugün birçok ilde Kutlu Doğum etkinlikleri var. Bizler Diyarbakır`dan geldik. Peygamberimiz için hazırladığımız eserleri coşku ile burada okuduk. Rabbim bu etkinliği Van halkına hayırlara vesile kılsın. Birlik barış ve kardeşliğe vesile kılsın. Aşağı, yukarı bir yıldır bölgemiz kan içinde. Sözde kendilerini Kürtlerin hamisi olarak tanıtan bazı örgütler, Kürt gençlerini boş bir amaç uğruna öldürtmeye göndermiştir. Buradan onları şiddetle kınıyorum. Bugün bu kadar olaya rağmen Peygamber Sevdalıları bu bölgede insanlara moral oldu. Büyük bir sevinç ve barış çağrısı oldu. Umarım bölgemizdeki bütün milletler Peygamber Sevdalıları çatısı altında birleşir. Bu kan, kin, öfke, nefret bir an son bulur inşallah.” diye konuştu.

Kutlu Doğum etkinliklerinin halk için moral olduğuna dikkat çeken Özlem Ajans Sanatçılarından Bilal Güler ise duygu ve düşüncelerini şu şekilde paylaştı:

“Bölgemizde nahoş olaylar oldu. Halkımız moral olarak biraz çöküntüye uğradı. Bu Kutlu Doğum haftası onlar için güzel bir moral oldu. Bu sene birçok yere katıldık. Genel anlamda halkımız peygamberine sahip çıkıyor. O olayları unutmuş durumdalar. Halkımızın kurtuluşu peygamberimizin hayatıyladır. Tek kurtuluş onun hayatını öğrenip hayatımıza geçirmektir. Bunun dışındaki bütün şeyleri halkımızı denemiş ve görmüştür. Hiçbir ideoloji halkımızı huzura erdirmemiştir. Huzura erdirecek tek çare peygamberimizin sünnetidir. Peygamberimiz (sav)`in sünnetine sarılmamız bizi kurtaracaktır. Özgürlükten bahsedenleri görüyoruz. Yaptıkları şeyler halka zarar vermekten başka bir şey değildir. Halkı perişan edip, halkın evlerini yıktılar. Halkın çocuklarını götürüp batıl ideolojiler uğruna öldürttüler. Bu onların helak olmasına sebep oldu. Peygamber Sevdalılarının yaptığı faaliyetleri görüyoruz ki halkı cehennemden kurtarıp, onları cennete gitmeye vesile olmaya çalışıyorlar.” (Yılmaz Sönmez- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir