• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
  Kilis`e 3 roket mermisi daha düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bazı temaslarda bulunmak üzere Kilis'e gelen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın Valilik binasında olduğu sırada kente Suriye'den atılan roketlerin düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın  saldırıların yarın bakanlar kurulunda değerlendirileceği ifade etti.

Bugün sabah 10:40 civarında 2 roket mermisi düştüğünü söyleyen Akdoğan bu olayda16 kişinin yaralandığını belirterek, "Akşam 18:00 civarında ise 3 roket mermisi düştü. 1 vatandaşımız hayatını kaybetti, 10 vatandaşımız ise yaralandı." dedi.

Saldırılara anında karşılık verildiğini aktaran Akdoğan, "İlk hedefler imha edildi. Bu süreci hep birlikte göğüsleyeceğiz. Yarın bakanlar kurulunda görüşülecek. Burada sağduyu içerisinde olmak gerekiyor. Fevri davranmak doğru birşey değildir. Sorunun çözümüne katkı sağlamaz. Kilis iftahar etttiğimiz bir şehir. Suriyeli mazlumlar ölümden kaçarak Türkiye'ye sığınmıştır. Bunlara Kilis'te sahip çıkmıştır. Kilisli kardeşlerimize gösterdikleri davır sebebi ile teşekkür ediyorum. Burada ilave hangi adımlar atılacaksa kamuoyu ile paylaşılacaktır." diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir