• DOLAR 32.25
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2400.433
  • ...

Mardin’deki bir alışveriş merkezinde 3. Mezopotamya Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarının (MAGROTEX 2016) açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Gıda ve Tarım fuarın açılışına Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, Irak Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Tarım Bakanı Abdülstar Majid, meslek odaları temsilcileri ile çok sayıda iş adamı ve kurum temsilcisi katıldı. Fuar 21-24 Nisan tarihleri arasında 4 gün açık olacak.

Açılışta bir konuşma yapan Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, buğday ürününün tam döllenme döneminde elektrik enerjisinin kesilmesi üründe verimsizliği ortaya çıkaracağını belirterek, DEDAŞ’ın Mardin Ekonomisini baltaladığına dikkat çekti.

Şahin, “DEDAŞ’ın Buğday ürününün tam döllenme döneminde elektrik enerjisinin kesmesi verimsizliği ortaya koyacaktır. DEDAŞ’ın bu uygulaması Mardin Ekonomimizi baltalayacaktır. Mardin ve bağlı  köylere enerjinin verilmemesi kabul edilemez. Bu uygulamaya derhal son verilmeli, Bir an evvel sağlıklı ve gerekli enerjinin verilmesini gerekir. Elektrik dağıtım işletmesinin devlet eliyle yapılması ve tarımsal sulamadaki harcanan elektrik tüketimine farklı bir tarife getirilerek ucuzlatılması gerekir. Çiftçilerimiz bütün bu haksız uygulamalara rağmen inadına üretimine devam edip ilimize ve ülke ekonomisine katkı sağlamakta ve büyük bir istihdam oluşturmaktadır.” dedi.

Mardin’e bir fuar alanının yapılması gerektiğini vurgulayan Şahin, “Önümüzdeki senelerde sektörel bazda gerçekleştireceğimiz fuarlar için medeniyetler şehri Mardin’imize yakışır bir fuar alanının tahsisini ve müjdesini beklemekteyiz. Gerekli adımların biran evvel hızlandırılması gerekir.” diye konuştu

Şahin son olarak, Fuarın Mardin İline hayırlı olması temennisinde bulunarak emeği geçen herkese teşekkür etti. (Mehmet Aslan-İLKHA)