• DOLAR 32.56
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2442.252
  • ...
Çiftçiler tarihi İpek Yolu'nu trafiğe kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çiftçilerin sayaç takmadığı iddiasıyla Dicle EDAŞ'ın bölgedeki su kuyularının elektrik enerjilerini kesmesine tepki gösteren çiftçiler, tarihi İpek Yolu'nu trafiğe kapattı. Elektrik kesintileri nedeniyle mahsullerinin zarar gördüğünü söyleyen çiftçiler, yetkililere seslendi.

DEDAŞ’ın elektrik kesintisi protesto etmek için Kızıltepe Viranşehir yolu üzerinde bulunan hububat merkezi kavşağında bir araya gelen çiftçiler, tarihi İpek Yolu'nda traktör tekerlerini yakıp taş ve araçlarıyla bir süreliğine yolu kapattı.

Olay yerine çok sayıda polis ile jandarma sevk edildi. Yolun kapanmasından dolayı İpek Yolu'nda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Çiftçiler adına açıklamada bulunan Başak (Sinara) köyü çiftçilerinden Musa Tezdönen, tepkilerini şöyle dile getirdi:

"Şuanda Mardin bölgesi resmen sömürülüyor işkenceye tabi tutuluyor. Şuan bütün ekinler kurumak üzere vatandaşın, çiftçinin içeceği su yok. Bir çiftçinin mahsulden kazancı 20 bin TL’dir, DEDAŞ onu da almak istiyor. DEDAŞ bunu da alırsa bu halk ne yapacak? Bu halk nereye gidecek, kime başvuracak? Hakkımızı elde edene kadar bütün demokratik haklarımızı kullanacağız. Mücadelemiz devam edecek, kesinlikle geri adım atmayacağız. Biz haklıyız, haklı olarak da ölmeye hazırız.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından, kapalı olan yol TOMA'lar aracılığıyla trafiğe tekrar açıldı.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

































Bu haberler de ilginizi çekebilir