• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
Yeni Merkez Bankası Başkanı Göreve Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görev devir-teslimi dün gerçekleştirildi. Merkez Bankası Başkanlığı görev süresi dün mesai saati bitimiyle sona eren TCMB Başkanı Erdem Başçı, TCMB yeni Başkanı Murat Çetinkaya'ya görev devir-teslimini yaptı. Törende yeni başkan sıfatıyla ilk konuşmasını yapan Çetinkaya, Başçı döneminde gerçekleştirilen makro ihtiyadi araçların dünyaca kabul gördüğünü dile getirdi. Yeni döneme dair mesajlar da veren Çetinkaya, "Merkez Bankası olarak önümüzdeki dönemde paydaşlarla iletişimin artırılmasının önemli faydalar sağlayacağından eminim. Önümüzdeki dönemde de şeffaf ve öngörülebilir politikalarla devam edeceğiz. Enflasyonun hedef koyulmuş seviyelere ulaşması için çalışırken, disiplini de elden bırakmayacağız" diye konuştu.

İLK SINAVINI BUGÜN VERECEK
Yeni Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, görevi devralır almaz bugün itibariyle ilk faiz kararını da verecek. Finans ve yatırım piyasalarındaki büyük beklenti ise Para Politikası Kurulu toplantısında hem faiz koridorunun üst bandı hem de politika faizlerinde 25 ila 50 baz puanlık indirim çıkması yönünde. Son olarak ABD'li yatırım bankası JB Morgan, gecelik borç verme faizinin %10'a ineceği olasılığını %60 olarak gördüğünü açıkladı.

'Gönül rahatlığıyla devrediyorum'
TCMB binasının idare merkezi konferans salonundaki devir-teslim töreninde eski TCMB Başkanı Erdem Başçı, kendi döneminde başkan yardımcılığını yapan Murat Çetinkaya'ya görevini gönül rahatlığıyla teslim ettiğini söyledi. Türkiye ekonomisinde yaşanan olumlu gelişmeleri vurgulayan Başçı, "Önümüzdeki dönemde enflasyonun düşük tek haneli sisteme gelmesi mümkün hale geldi. Kısa vadede enflasyonun düşmeğe devam etmesini bekliyoruz. Başarılı sonuçlar takım çalışmasının sonucudur" değerlendirmesinde bulundu. Erdem Başçı'nın bundan sonraki görevi, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nde (OECD) büyükelçilik.

yenişafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir