• DOLAR 32.787
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2453.688
  • ...
Amed Kutlu Doğum etkinliğine yurtdışından katılım oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından 9`uncusu düzenlenen ve yüzbinlerin katıldığı Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğine yurtdışından da çok sayıda İslami Cemaat Temsilcisi katıldı. Yurt dışından gelen heyetler için platformun sağında misafirleri ağırlamak için bir tribün hazırlandı.

Mewlid etkinliğine;  Irak ve İran Kürdistan`ından,  Suriye`deki iç savaştan dolayı Türkiye`ye sığınan âlim ve aydınlar, Ürdün ve Türkiye`de bulunan Filistin ile Lübnanlı âlimlerden oluşan heyetler de katıldı.

Etkinliğe katılan Mısır Cemaati İslami liderlerinden İslam El-Amri ve Üstat Muhammed İbrahim, Lübnan Tevhit ve İslam Hareketi Lideri Şeyh Bilal Şaban, Filistin İslami Direniş Hareketi`nden Ebu Ubade, Moritanya`dan Üstad Muhammed Abdulkadir, Irak Kürdistan`ından Komela İslami yetkililerden Mamoste Faruk Beşer, Yekgırto`dan Doktor Burhan Ahmet, Irak Kürdistan`ından Sadi Mahmudi, Mamoste Rızgar, Abdulmecit Pur ve Suriye Kürdistan`ından Molla Said platforma çıkarak katılımcıları selamladı.

Programda yurt dışından gelenler tek tek platforma davet edilerek tanıtım yapıldı. Tanıtım yapıldığı esnada halkın tekbirler çektiği görüldü.

Platform yetkilileri, yurt dışından gelerek Türkçe bilmeyen misafirler için özel çeviri yapacak personelin bulundurulduğunu ifade etti. (İLKHA)

 












 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir