• DOLAR 32.479
  • EURO 34.699
  • ALTIN 2397.625
  • ...
Gaziantep'in iklim eylem planı masaya yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın organizasyonunda projenin kapanışı için Ömer Ersoy Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi. Projenin sonuçlarına dair açıklamalarda bulunan yetkililer, iklim değişikliğine dikkat çektiler.

2016–2023 dönemi için öncellikli belirlenen yeni iklim eylem planını hazırlanırken, AB tarafından finanse edilen çalışmaya  Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Deloitte Touche de destek verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, teknolojinin gelişmesi ve nüfus artışından kaynaklanan kürsel ısınmaların olduğunu belirtti.

Bu nedenle iklim değişiklikleri yaşandığını ifade eden Karadağ, bu sorunun önüne geçmek için küçük büyük tüm kuruluşların üzerine önemli sorumluluklar düştüğünü ve bu noktada Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirdiklerini, 2011 yılından bu yana iklim eylem planı üzerinde çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Emel Kıraç ise, “İklim Eylem Planı” gerçekleştiren ilk belediye olduklarını belirtti.

Deloitte yetkilisi Aysun Özen de iklim eylem değişikliği ile ilgili bir sunum yaptı.  (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir