• DOLAR 32.464
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2438.44
  • ...
İstanbul Lale Festivali ‘İstanbul lalesiyle buluşuyor` sloganıyla başladı.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 M.Tahir Özsoy/Ahmet Karakaş / İstanbul

İstanbul`da 30 Nisan'a kadar sürecek lale festivali kapsamında Emirgan Korusu, Kadıköy Göztepe 60. Yıl Parkı ve Sultanahmet Meydanı, sergi, sempozyum ve çeşitli etkinliklere sahne olacak. Festival kapsamında düzenlenecek birbirinden renkli etkinlikler ile İstanbullular, eski dostları lalelerle bir kez daha buluşuyor.

Ebru sanatçıları yapacakları canlı performans gösterileriyle sanatseverlerle buluşacak. Fotoğraf ve resim sergileri açılacak. Renkli organizasyonların yanı sıra sportif etkinlikler de İstanbulluları bekliyor…

Dünyanın en büyük lale halısı Sultanahmet`te

Ebru, kaligrafi ve cam üfleme sanatçılarının 3 ana etkinlik alanında performans sergileyeceği festivalde, sempozyum ve sportif etkinliklerin yanı sıra fotoğraf ve resim sergileri de yapılacak. Kadın Koordinasyon Merkezi de festivale "Lale Temalı Ürünler" sergisiyle katılacak. Ayrıca geçen yıl, dünyada bir ilk olarak İstanbul`da yapılan ‘lale halısı` bu yıl 2`nci kez Sultanahmet Meydanı`nda sergilenecek.

Etkinlik kapsamında İSMEK de Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde "Lale Bahçeli Sokaklar" adlı bir çini sergisi açacak. Emirgan Korusu ve Göztepe 60. Yıl Parkı'nda İSMEK imzalı, lale temalı ürünlerin satışının yapılacağı satış noktaları da yer alacak. Ayrıca, Emirgan Korusu'nda lale heykelleri ve İsmail Acar'ın "lale" temalı resim sergisi İstanbullularla buluşacak. Emirgan Korusu, Kadıköy Göztepe 60.Yıl Parkı ve Sultanahmet Meydanı'nda canlı lale satış noktaları da olacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir