• DOLAR 32.549
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.423
  • ...
"Vahdet ve kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve parti Sözcüsü Mehmet Yavuz ve beraberindeki partili heyet Eğitim-Bir-Sen Kâhta şubesini ziyaret etti.  Yavuz ve beraberindeki heyeti, Eğitim-Bir-Sen Kâhta Şube Başkanı Mustafa Işık karşıladı.

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Yavuz, HÜDA PAR`ın hazırlamış olduğu, 'Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu" kitapçığını da sendika başkanı ve üyelerine hediye etti.

Kürt Meselesinin adalet ve eşitlik temelinde çözümü, toplumsal manevi ve ahlaki çöküntünün ulaştığı korkunç boyutlar ve dış politikada atılması gereken adımlar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Yavuz, Türkiye`nin en büyük sorunu haline gelen Kürt meselesinin sonuç siyasetlerine indirgenerek çözümden uzaklaşıldığına dikkat çekti.

“Kimlik, dil ve kültürel hakların iadesi çatışmalı sürece kurban edildi”

Yavuz; kimlik, dil ve kültürel hakların iadesi konusunun çatışmalı sürece kurban edildiğini, bunun da uzun vadede çok daha büyük krizlerin ve çatışmaların kapısını aralayacağı uyarısında bulundu.

Ayrıca çözülmemiş sistem içi sorunların emperyalist devletlerin müdahalesine açık alanlar bıraktığını belirten Yavuz, “Sorunun müsebbibi küresel güçler bu açık alanlardan istifade ederek taktiksel ve stratejik adımlar atmak sureti ile istikrarsızlık politikası dayatıyor. Bunun da ne devletin ne örgütün ne de halkın faydasına olmadığını bilmek, görmek gerekir. Sorun nihai ve kalıcı bir şekilde iç dinamiklerle pekâlâ çözülebilir.” şeklinde konuştu.

“Vahdet ve kardeşliğin partisel ve grupsal mülahazanın üzerinde tutulması gerekir”

Geçmişteki kavimlerin helakına sebebiyet veren birçok haram ve günahın neredeyse tamamının bugün alenen işlendiğine dikkat çeken Yavuz, madde bağımlılığı başta olmak üzere suç oranlarının ürkütücü boyutlara vardığını, iktidar, muhalefet, STK'lar, cemaat ve cemiyetlerin sürece engel olma ve tedbir geliştirme konusunda çok yetersiz kaldığını söyledi.

Yavuz, “Bu mesele acil ve öncelikli bir mesele olarak her kesim tarafından ele alınması gerekir. Bu konuda Bediüzzaman hazretlerinin ‘Karşıda bir ev var ve yanıyor. İçinde evladımız var. Kurtarmaya gidiyoruz, ayağımız taşlara takılıyor, bunların ehemmiyeti yok.` aşamasındayız. Vahdet ve kardeşlik şuuruna her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var ve bu meselenin her türlü partisel ve grupsal mülahazanın üzerinde tutulması gerekir.” dedi.

Diyarbakır'da yapılmak istenen LGBTİ etkinliği karşısındaki İslami kolektif tepkinin son derece olumlu ve umut verici olduğunu da dile getiren Yavuz, bu tavrın şer güçlere geri adım attırmasının da İslami kesimler nazarında dikkat çekici olması gerektiğini vurguladı.

“Müslümanlar arası meselelerde silah bir çözüm olarak görülmemeli”

Dış politikada HÜDA PAR olarak iki temel hususu göz önünde bulundurduklarını belirten Yavuz,  konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunlardan birincisi Müslümanlar arası meselelerde silahın bir çözüm olarak görülmemesi, ikincisi ise sorunların yabancı güçlere havale edilmeyerek kendi aramızda çözüme kavuşturulması hususudur. Suriye meselesinde başından beri ortaya koyduğumuz tavır bu doğrultuda oldu. Gecikmiş de olsa hatta "Ba'de harabuş-Şam" da olsa İran ve Türkiye arasında başlayan görüşme trafiğini olumlu ve devam ettirilmesi gerekli adımlar olarak görüyoruz.”

Karşılıklı iyi dilekler ve temennilerde bulunan heyet daha sonra ‘Millî Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu`nu Kâhta Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Işık ‘a hediye ederek ayrıldı. (Ömer Faruk Aydın  - İLKHA )










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir