• DOLAR 32.569
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2440.517
  • ...
Adana Adliyesini su bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’da sabah saatlerinde etkili olan yağmurla birlikte yeni adliye hizmet binasını su basarken Baro, duruma tepki gösterdi.

Adana’da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmurla birlikte Reşatbey Mahallesi kiralanan yeni adliye hizmet binasının duruşma salonlarının bulunduğu bodrum ve ikinci kattaki koridorlarına tavandan su akmaya başladı. Adliye binasında yaşanan bu durum vatandaşların kamerasına yansırken adliye görevlileri tarafından damlayan suların altına kova yerleştirilerek biriken sular çekilmeye çalışıldı. Sızan yağmur suyunun kovalara dolduğu koridorda, vatandaşların kayıp düşmemesi amaçlı ıslak olan bölgeye uyarı levhası konuldu.

Sağanak yağmurla birlikte adliye hizmet binasına su basmasını eleştiren Adana Baro Başkan Av. Mengücek Gazi Çıtırık, “Ortaya çıkan bu tablonun kabul edilmesi mümkün değildir. Ciddi paralar harcanarak yapılan bu yerlerin, kısa süreli yağmur sonrasında hizmet veremez hale gelmesini doğru bulmuyoruz. Her zaman kamu kaynaklarının doğru, etkin, yerinde ve verimli olarak kullanılmasının yanında olduk.  Yetki ve sorumluluk sahiplerinin konunun üzerine hassasiyetle eğilmelerini, binanın yapım sürecinde eksiklikler varsa giderilmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan, yaklaşık 13 bin metrekare kapalı alanı bulunan yeni adliye binası, 2’si bodrum kat olmak üzere toplam 14 katta hizmet veriyor. Aile Mahkemeleri, Asliye Hukuk Mahkemeleri, Sulh Hukuk Mahkemeleri ve Kadastro Mahkemesi bu binada hizmet vermeye yeni başlamıştı. Aynı zamanda mevcut bina, Bölge Adliye Mahkemeleri için dizayn edilip kiralanmıştı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir