• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...
Kars`ta Kutlu Doğum programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KARS : Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kars'ta özel bir düğün salonunda Kutlu Doğum programı yapıldı.

Sunuculuğunu eğitmen Hurşit Kayhan Karaköse`nin yaptığı program Yakup hocanın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Peygamber Sevdalıları Platformu mevlit ekibinin okuduğu Kürtçe ve Türkçe mevlitten sonra ilahi sanatçılarından Yakup Kazak ve Grup Vahdet sanatçılarından Erhan Güler`in seslendirdiği ilahiler ile coşkulu anlar yaşandı.

Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş`ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları ile program devam etti. Göktaş konuşmasında özellikle annelere, bayanlara seslenerek, “O peygamberi en çok sizlerin bilmesi, sevmesi gerekir. Çünkü Resulullah döneminde Mekkeliler kadınlara öyle eziyetler yapıyorlardı ki, kız çocuklarını diri diri gömmekle beraber o kızları gömene kadar öyle çirkin işlerde kullanıyorlardı ki O resulün gelmesiyle insanlar içerisinde kadınlara, kız çocuklarına değer kazandırdı." dedi.

Cahiliye döneminde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesinin sebeplerinden bahseden Göktaş, “O zamanlarda şu anki tefeciler gibi zorba, güçlü, paraları ile halkın kanını emen zalimler vardı. Bu insanlar ticari alışverişlerde borç verecekleri vakit borçlunun mal varlığı ile beraber onların kız evlatlarının durumuna da bakarlardı. Bir nevi teminat gözüyle kız çocuklarına bakarlardı. Ve alacağın tahsil edilmediği durumlarda o kız çocuklarını alır onlarla zina ederlerdi. ” diye belirtti.

"Allah aşkına bizler bir hayvanı, bir kediyi diri diri toprağa gömemezken o insanlar nasıl kendi evlatlarını gömerdiler?” diye soran Göktaş'ın konuşmasının devamında bazı kadınların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Program Cemal Arvas`ın okuduğu dua ile sona erdi. (Ramazan Zeren- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir