• DOLAR 32.545
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2429.026
  • ...
Diyarbakırlılar: LGBTİ`li ahlaksızları istemiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDK Meclis Komisyonu ve LGBTİ'nin bugün Sümer Park`ta düzenlemek istediği etkinlik duyarlı Müslüman halkın tepkileri sonucunda iptal edilmek zorunda kalındı.

Diyarbakır'da bu tür iğrenç ve ahlaksızlığı geçir vermeyeceklerin söyleyen halk, her Müslümanın bu tür oluşumlara karşı tepkilerini ortaya koyması gerektiğini belirtti.  

Diyarbakırlılar, LUT kavminin helak olmasına sebep olan fikirlerin buraya yayılmasını istemediklerini belirttiler.

Müslüman Kürt halkı olarak bunları asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Cihan Kaydaş, “Gerek HDP, HDK ve onların sol fikirleri olsun Müslümanlar olarak tepkimizi gösterdik ve Allah`a şükürler olsun. Buna izin verilmeyecek Allah`ın nuru söndürülmeyecek yeryüzüne hâkim olacak. Bizler LUT kavminin helak olmasına sebep olan fikirlerin buraya yayılmasını istemiyoruz. Allah`ın fikirleri zikirleri Kur`anî düşünceler yeryüzünde hâkim olacak HDP`de Kürdistan`da silip gidecektir.” dedi.

Diyarbakır halkının İslam ile yoğrulduğunu belirten Doğan Şenyiğit ise “Diyarbakır`da nasıl LGBTİ paneli yapabilirsiniz. İslam ile ahlaksızlık yan yana gitmez. Bu halka bir zulümdür hakarettir. Müslüman halk tepki göstermelidir. Bunlar Kürdistan`ı yerle bir ettiler. Şehirlerimizi yıktılar sıra iffetimize mi geldi? Biz bunlardan beriyiz ve karşıyız.” diyerek tepki gösterdi.

LGBTİ`liler kınadıklarını söyleyen başka bir Diyarbakırlı Haytan Doğan, yoldan çıkmışlara ve sapkınlar karşı olduklarını ve toplum içerisinde bunların yer almaması için ellerinde geleni yapacaklarını söyledi.

Rümeysa Talayhan ise “Diyarbakır`da bu LGBTİ`lileri istemiyoruz biz Müslüman halkız. Bunları şehrimizde barındırmayacağız.. İnşallah imanın olduğu yerde korku hiç olmayacaktır. Müslüman halkın huzuru için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Hamza Adiyaman-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir