• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
O Müslümanları Namaza Teşvik Ederdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir gün Hz. Osman’ın yanında oturuyorduk. O sırada müezzin ezan okumak üzere geldi. Onun gelişini gören Hz. Osman su istedi. Kendisine bir kap içerisinde bir avuç kadar su getirildi. Abdest aldıktan sonra şunları söyledi: “Hz. Peygamber bir gün benim biraz önce aldığım gibi abdest alarak şöyle buyurdular:


“Kim benim abdest aldığım gibi abdest alır ve sonra da kalkıp öğle namazını kılarsa sabah ile öğle arasındaki günahlarına keffaret olur. Sonra ikindi namazını kılarsa öğle ile ikindi arasındaki günahlarına keffaret olur.

Sonra akşam namazını kılarsa, akşam ile ikindi arasındaki, yatsı namazını kıldığında da akşam ile yatsı arasındaki günahlarına keffaret olur. Bundan sonra insan gece boyunca çeşitli günahlar işleyebilir. Ancak sabah olduğunda kalkıp abdest alarak sabah namazını kılarsa bu, onun gece boyunca işlemiş olduğu günahlarına keffaret olur. İşte bu namazlar, “İyilikler günahları siler” (Hud: 11/114) âyetinde belirtilen iyiliklerdir”.

Bunun üzerine orada bulunan kimseler “Ey Osman! Peki Kur’ân-ı Kerim’deki “el-bâkiyâtu’s-sâlihât” (sürekli kalan salih amellerle) (Kehf: 18/46, Meryem: 19/76) ile kastedilen şeyler nelerdir?” diye sordular. Hz. Osman  “Bunlar ‘Lâ ilâhe illallah’, ‘Sübhânallah’, ‘Elhamdülillah, Allâhu ekber’ ve ‘Velâ havle velâ kuvvete illâ billâh’ sözleridir” dedi.[Hayatüssahabe]
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir