• DOLAR 32.575
  • EURO 35
  • ALTIN 2449.144
  • ...
Regaib Kandili Diyarbakır'da dualarla ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayapınar ilçesinde bulunan Cebeli Nur Camii'nde il müftülüğü tarafından Regaib Kandili münasebetiyle bir program düzenlendi. Programa Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen ve çok sayıda kişi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen yaptı.

Regaip Kandili'nin ve üç ayların hayırlara vesile olmasını temenni eden Müftü İşliyen, bu ayların iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Herkesin, kendince dünyadan beklentileri olduğunu ifade eden İşliyen, “Bizim dünyadan çok beklentilerimiz olabilir. Kimimizin, malımızı çoğaltmak gibi bir hedefi olabilir. Kimimizin, şöhret sahibi olma gibi hedefleri olabilir ama Allah bize bütün bunların ötesinde başka bir şey istiyor. Allah bize, ‘Bir şeye ulaşmak istiyorsanız, Rabbinizin mağfiretine ve cennetine doğru koşun. Öyle bir cennettir ki bu muttakiler için hazırlanmıştır’ diyor. Rabbim cümlemizi muttaki kullarından eylesin. Bu ayları layıkıyla idrak edenlerden eylesin." dedi.

Kürtçe ve Türkçe okunan mevlitle devam eden programda, ilahi ve kasideler seslendirilirken program, yapılan duanın ardından halkın musafahalaşmasıyla sona erdi.

Silvan'da da Regaib Kandili programı düzenlendi

Öte yandan Silvan İlçe Müftülüğü tarafından da  Regaib Kandili programı düzenlendi. Tarihi Selahaddin-i Eyyubi Camii’nde düzenlenen programa, yoğun katılımın olduğu gözlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Kürtçe Mevlid okundu.  Programda Kürtçe bir konuşma yapan ilçe vaizi Yahya Ertürk, "Bu aylar mübarek aylardır. Peygamberimiz, Ramazan ayından sonra en çok Receb ayında oruç tutmuştur. Allah-u Teala, 'Receb ayı benim ayım, Şaban ayı da peygamberimin ayı ve Ramazan ayı ise bütün müminlerin ayıdır." diyor." diye belirtti. (M. Hüseyin Temel, Nizamettin Kaya- İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir