• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
Adalet Bakanı Bozdağ`dan ‘Vatandaşlıktan çıkarma` açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün Avukatlar Günü nedeniyle Beştepe'de yaptığı konuşmada sarf ettiği "Terör örgütünün yandaşlarını vatandaşlıktan çıkarmak dahil tüm önlemleri almak durumundayız" şeklindeli sözlerin ardından Adalet Bakanı Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklaması yeni bir kuralı öngörüyor. Gerekli çalışmalar yapılacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü konuşmasında, "Belki biz bir ölüyoruz ama en az 10 da, 20 de, 30 da onlardan öldürüyoruz. Bu, bu şekilde devam ediyor. Terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartma dahil gereken tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız. Bunlar bizim vatandaşımız dahi olamazlar" ifadelerini kullanmıştı.

Kimlik bilgilerinin sızdırılması

50 milyona yakın vatandaşın kimlik bilgilerinin bir internet sitesinde yayımlanmasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Bozdağ, "Nereden, nasıl sızdı bilmiyorum ama rakamlara baktığınız zaman 50 milyon civarında. Bu, Türkiye'deki seçmen sayısına yakın. Bildiğiniz gibi YSK, seçmenlere ilişkin bilgileri siyasi partilerle de paylaşıyor. O nereden sızdı, nasıl sızdı bunun araştırılması, tahkik edilmesi, üzerinde durulması lazım. Öyle zannediyorum ki dün bu haberlerin çıkmasından sonra gerekli tahkikat hem adli boyutuyla hem idari boyutuyla başlatılmıştır" dedi.
Sarraf sorusuna Pensilvanya yanıtı

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir gazetecinin "Rıza Sarraf'ın duruşmasıyla ilgili olarak ABD'den bilgi talebi geldi mi?" sorusuna "Onu Pensilvanya'nın bedduacısına sorun" dedi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir