• DOLAR 32.491
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2491.564
  • ...
Bombalı saldırıda 2 tutuklama daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, 7 polisin hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile ilgili göz altına alınan 3 kişiden 2`si tutuklandı.

Bombalı saldırıda 7 polisin hayatını kaybettiği 15 polis ve 15 sivilin yaralandığı hatırlatılan savcılık açıklamasında, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 3 şüpheliden 2'sinin tutuklandığı 1'inin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili savcılığın açıklamasında, "Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen şüpheli A.Ç., Ö.G. ve R.G. isimli 3 kişinin ifadeleri alındı. İfadelerinin ardından A.Ç. ve Ö.G., isimli 2 kişi hakkında (Tasarlayarak Öldürme) kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmaları, şüpheli R.G., isimli 1 kişi hakkında ise (Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma) maddesi kapsamındaki eylemi iddiasından tutuklanması talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi."

Açıklamanın devamında, tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler A.Ç. ve Ö.G, isimli 2 kişinin tutuklanmalarına karar verilirken şüpheli R.G hakkında ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ifade edildi.

Geçtiğimiz gün olayla ilgili 4 kişinin tutuklanmasıyla birlikte tutuklu sayısı böylece 6'ya yükselmiş oldu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir