• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
Batman'da Mereto dibinde kütüphane
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın bal, ceviz, cevizli sucuk ve çileğiyle tanınan Sason ilçesinde 2 bin 973 metre yüksekliğindeki Mereto ve Helkis dağlarının eteklerinde İlçe Halk Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sason Kaymakamlığı ile Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün destekleriyle modern kütüphanenin açılışını Vali Azmi Çelik, Vali Yardımcısı Cihat Arık, Sason Kaymakamı Tekin Dündar, Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ve kabalalık davetli topluluğu gerçekleştirdi.

Açılışta konuşma yapan Vali Çelik, "Sason’a kütüphane kazandırılmasından dolayı mutluyuz. İlçe merkezi yaklaşık 12 bin olan ilçemizde azımsanmayacak şekilde kütüphaneye ilgi var. Kütüphanemiz sadece öğrencilere değil, ilçe halkına da hizmet vermektedir. Ödünç kitap ve kayıtlı üye sayısının Sason’da daha da artacağına inanıyorum. Dinlenmenin yolu da okumaktır. Kitap okuduğumuzda dinlendiğinizin farkına varıyoruz. Kütüphanesiz ilçemiz kalmadı “dedi. (İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir