• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Yeni Anayasa, Kemalizm`den arındırılmış olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkezi

Her hafta Pazar akşamları, M.Şerif Durmaz moderatörlüğünde Rehber TV'de ekranlara gelen 7.GÜN Programı'na bu hafta HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens konuk oldu. İç ve dış gündemin konuşulduğu programda Yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cens, Anayasa'nın kutsal bir metin olmadığını, toplumları bir arada tutan 'toplumsal bir sözleşme' olduğunun altını çizdi.

'Yeni Anayasa, Kemalizm'den arındırılmış olmalı'

Yapılacak yeni Anayasa'nın nasıl olması gerektiği ile ilgili de açıklamalarda bulunan Cens, yeni Anayasa'nın askeri vesayetten ve Kemalizm ideolojiden arındırılmış olması gerektiğini kaydetti.

'Laiklik ve Türklüğün dışarıda kaldığı bir Anayasa istiyoruz'

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, konuşmasının devamında, "Biz yeni ve yerli bir Anayasa istiyoruz. 82 Anayasa'sı benzeri, silah zoruyla millete giydirilmiş deli gömleği gibi bir Anayasa istemiyoruz. İslam ile barışan, beraber yaşanılan halkları kabul eden, tanıyan, haklarını veren ve şu anki mevcut Anayasa'da hâkim olan iki unsurun (Laiklik ve Türklük) dışarıda kaldığı bir Anayasa istiyoruz. Biz, askerî bir vesayetten ve Kemalizm ideolojisinden arındırılmış yeni ve yerli bir Anayasa istiyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir