• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
Sait Şahin`den Azeri-Ermeni çatışması hakkında açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkezi

Dağlık-Karabağ`ın Azeri toprağı olduğunun altını çizen Şahin, Ermenistan`ın barışçıl davranmak zorunda olduğunu belirtti.

Şahin, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Birleşmiş Milletler kararlarına ve tarihi, sosyolojik gerçeklere göre Dağlık-Karabağ bölgesi Azeri toprağıdır. Dolayısıyla Ermeniler orada işgalci durumundadır, Karabağ Azerbaycan`a aittir. Ermeniler güçlerini oradan geri çekmedikçe bu sorun bitmez. Belki şuan bu çatışmayı körükleyen başka sebepler olabilir. Azerbaycan`ın Türkiye`ye yakınlaşması da olabilir veya Suriye`ye yönelik farklı hesapların sonucu da olabilir. Ancak bütün bu hususlar Dağlık-Karabağ`ın Azerbaycan toprağı olduğu ve Ermenistan`ın işgalci olduğu gerçeğini örtmez.

Bizim bu konudaki mesajımız şudur: Ermenistan, İslam coğrafyası içinde Kafkasya`da büyük güçlerin ileri karakolu olma düşüncesinden vazgeçmelidir. İsrail bile arkasına aldığı bütün desteğe rağmen Ortadoğu`da ileri karakol olarak bir türlü huzur ve güven bulamıyorsa, Ermenistan`ın bu tavrı ile huzur ve güven bulması mümkün değildir. Bu nedenle Ermenistan barışçıl davranmak zorundadır.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir