• DOLAR 32.461
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2442.774
  • ...
"Risale-i Nur; matematik ve biyolojiden daha ağır değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Said Nursi İmam Hatip Lisesi, Bediüzzaman Said Nursi`yi konu alan bir konferans düzenledi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansa konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman katıldı.

 “Üstad`ın hayatının başlangıç noktası Medresetü`z-Zehra`dır, Medresetü'z-Zehra üniversitesidir.” diyen Yaman, “Medresetü'z-Zehra projesi o kadar kapsamlı bir projedir ki; eğer o proje gerçekleşmiş olsaydı bugün bu bölgede kandan ve çatışmadan bahsetmemiş olacaktık. Aslında Üstad`ın başladığı yer bitirdiği yerle aynı yerdir. Peki, ne diyor Üstad, ‘Ben Medresetü'z-Zehra için yola çıkmıştım. Nasip olmadı zannetmiştim fakat Risale-i Nur`lar bu medresenin ta kendisiymiş. Onun için Üstadın başladığı yer bitirdiği yerle aynı yerdir. Onun için şöyle söylemek lazım; Eğer Risale-i Nur`lar gereği gibi okunup okutulsaydı bu bölgenin tarihi, kaderi böyle olmayacaktı.” diye konutu.

Bediüzzaman Said Nursi`nin hayatının Kur`an-ı Kerim`in tefsiri olduğuna dikkat çeken Yaman, “Üstadın hayatını okurken aslında Kur`an-ı Kerim`in tefsirini okuruz. Onun hayatı Hz. İbrahim`i, Hz. Yakup`u, Hz. Yusuf`u, Ashabı Kehfi tefsir eder. Üstadın hayatı, Kur`an`ı Kerim`in tamamının tefsiridir desek abartmış olmayız.” dedi.

Üstad Bediüzzaman`ın binlerce şehidin, binlerce âlimin, binlerce mazlumun duası olduğunu kaydeden Yaman, “Allah, bu duayı kabul ettiği için Üstad`ı göndermiştir. 22 defa zehirlenmesine rağmen bunun için ona bir şey olmadı. Sevgili öğrenciler, Risale-i Nur`u okuyan bir kimse karamsar olamaz, tembellik lügatinde yoktur. Onun için okuyun. Üstad`ı öldüremeyenler okunmasın diye kitaplarının ağır olduğunu söylerler. Bakınız Risale-i Nur; biyolojiden, matematikten daha ağır değildir.” dedi. (M. Salih Keskin/Mahsum Tunç – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir