• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
`Sur raporumuzu yetkililere ulaştırdık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sur Halk İnisiyatifi olarak dört aydır Sur`da halkın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi ve taleplerinin yerine getirilmesi için devlet yetkililerine rapor sunduklarını belirten inisiyatif sözcülerinden Fatih Babayiğit, bu konuda gereken adımların atılmasını talep etti.

Bakan Cevdet Yılmaz ile Sur halkının ve esnafının mağduriyeti giderilmesi konusunda yemekte bir araya geleceklerini fakat aynı gün Diyarbakır`daki üzücü patlamanın yaşanması sonucu bu programlarının da iptal olduğunu belirten Babayiğit, raporu daha sonra Başbakan Davutoğlu'na ulaştırdıklarını söyledi.

Rapor içerisinde 3 aylığına İŞKUR bünyesinde işe alınan Surluların 9 ay çalışması veya kalıcı olması yönünde taleplerinin de olduğuna ifade eden Babayiğit, "Kesin olmamakla beraber proje kapsamında 3 aylık işe alınan kişilerin 9 aylığa çıkarılacağı söylendi. Bizim bu yöndeki talebimiz ise mağdur olan her aileden bir kişinin devletin herhangi bir kurumunda kalıcı olarak işe alınmasıdır. Biz bu talebimizi kendilerine bildirdik. Dört aylık çatışmalı süreç bu halkı gerçek anlamda mağdur etmiştir. Psikolojik anlamda bu konuda iyileştirme yapılacaksa ekonomik olarak bu halka destek çıkılması gerekir. Çünkü maddi ve ekonomi ihtiyacını gideremeyen ailelerin çocukları terörün kucağına rahatlıkla düşebilir." şeklinde konuştu.

"Kira yardımı kesilen aileler var"

Evleri yıkılan insanların devletten büyük yardım beklediğine dikkat çeken Babayiğit, devletin halkın bütün taleplerini yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Sur`daki küçük esnafın taleplerini de dile getirdiklerini söyleyen Babayiğit,  devletin bir an önce onların da taleplerine cevap vermesi gerektiğini belirterek, "Şayet devlet bu halkın teveccühünü kazanmak istiyorsa gerekli tüm adımları atıp mağduriyetleri gidermesi gerekir." dedi.

Halkın son zamanda aldığı kira yardımlarının da kesildiğine dikkat çeken Babayiğit şu şekilde konuştu. "Evi yıkılıp kirada oturan ve şu anda aldıkları kira yardımları kesildiğine dair bazı aileler duyduk. Bu kişilere gerekli açıklamalar yapılmamıştır. İŞKUR`da çalışmayan kişilerin dahi kira yardımı almadıklarını duyduk. Başbakan bir yıla kadar kira yardımı yapacaklarını söyledi. Devletin bu konuda bir açıklama yapmasını bekliyoruz.  Hasar yapımı 7 ay veya bir yıl sürebilir,  devlet bu kira yardımını da keserse bu halk nereye gider. Bu konuda devletin bir adım atması ve halkın tepkisini almaması lazım. Biz de bu konuda kamuoyuna seslenip halkın mağduriyetlerinin giderilmesini isteyeceğiz."

"Sur'da Kutlu Doğum etkinliği yapmayı düşünüyoruz"

Sur halkını normalleşmesi morallerin bir nebzede olsa yerine gelmesi adına hafta içerisinde kutlu doğum etkinliği düzenlemeyi planladıklarını belirten Babayiğit,  "Bu konuda çalışmalarımızı başlatmışız.  Kutlu doğum etkinliğini Cuma günü yapmayı düşünüyoruz. İlgili yerlerden izin almaya çalışıyoruz. Sur halkının peygamberi hatırlaması moralleri düzeltir.  Halkın artık hayata atılması için böyle bir çalışmanın faydalı olabileceğini düşündük, bütün halkı davet ediyor ve desteklerini bekliyoruz." diye konuştu.  (Yunus Sırat- İLKHA)

 


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir