• DOLAR 32.523
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2454.5
  • ...
5 yaşında hadis yarışmasına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü,  ‘Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları’ kapsamında Türkiye genelinde umre ödüllü hadis yarışması düzenledi. Türkiye’nin en küçük yarışmacısı Gaziantep’ten 5 yaşındaki Ahmet Mert Er oldu.

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Gaziantep Seyyah Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği tarafından düzenlenen ve Türkiye geneli 550 bin başvurunun yapıldığı sınava Gaziantep genelinde çeşitli kategorilerde 6 bin başvurunun yapıldığı belirtildi.

 Sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okula gelen yarışmacılar, heyecanla sınav saatini bekledi. 5 okulda yapılan sınav saat 10.00’da başladı.

"İnşallah sınavı başarıyla geçeceğime inanıyorum"

Türkiye genelinde düzenlenen yarışmaya Gaziantep’ten en küçük yarışmacı olarak, Ahmet Mert Er katıldı. Sınava gireceği sınıfa geçen Ahmet Mert Er, sınav saatini bekledi.

Sınavı başarıyla geçeceğine inanan Ahmet Mert Er, “Henüz 5 yaşındayım. Bu yıl Ufka Yolculuk Hadis Yarışmasına katılıyorum. İnşallah sınavı başarıyla geçeceğime inanıyorum. Bizlere böylesine anlamlı bir sınav düzenleyen tüm yetkililere teşekkür ediyorum.”dedi.

Çocuğunun sınavda başarılı olacağına inanan Ahmet Mert Er’in babası Ferdi Er ise, “5 Yaşındaki oğlumu bu yarışmaya katılmasını istedim. Yarışmaya geliş sebebimiz öncelikle Allah’ın ve Resul’ünün rızasını kazanmak. Bu konuda bizlere en iyi şekilde ön ayak olan Ufka Yolculuk yarışmasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) yolunda gidebilmek, hayatımızda yaşayabilmek ve çocuklarımıza da öğretmek adına oğlumu yarışmaya koydum. Oğlumun bu yarışmada başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Veliler olarak elimizden geldiğince çocuklarımıza İslam’ı, Peygamberimizi anlatmaya ve sevdirmeye çalışıyoruz. İnşallah çocuğumun bu sınavda dereceye gireceğine inanıyorum.”ifadelerini kullandı.

Bu yıl Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının 4’üncüsünü düzenlediklerini belirten Gaziantep Seyyah Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Mehmet Tandırcıoğlu, ise, “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları” çerçevesinde, farklı kategorilerde 7’den 70’e yarışma fırsatı veren “Ödüllü Kitap Okuma Yarışmaları geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda da tüm hızıyla devam etmektedir.”dedi.

Tandırcıoğlu, “Bu sene dördüncüsü düzenlediğimiz Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları ile katılımcıların, her Müslüman’ın bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesine yardımcı olunmaktadır. Türkiye genelinde 360 bin, Gaziantep ilimizde de ilçeleri ile birlikte 6 bin kayıt aldık.  Türkiye’deki ÖSYM sisteminde en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonunu, hem de tamamı gönüllülerden oluşan bir ekiple düzenleniyor.”ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2 saat süren sınav saat 12.00’de sona erdi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir