• DOLAR 32.331
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2297.427
  • ...
Kapıkule`de TIR kuyruğu 10 kilometreyi geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TIR sürücüleri iç gümrüklerin araçları hafta sonu bırakması nedeniyle yoğunluk oluştuğunu ifade ederek, "İç gümrükler işlemleri hafta sonları bir anda yapıyor. Bu nedenle çıkan tüm araçlar aynı anda Kapıkule'ye gelince saatlerce beklemek zorunda kalıyoruz" dedi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda çıkış yapacak TIR'lar uzun kuyruklar oluşturdu. İhracat yüklerini hafta başına yetiştirmek isteyen TIR sürücüleri dün gece saatlerinden itibaren sıraya girdi ancak yoğunluk nedeniyle sınırda kuyruklar uzadı. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a çıkış yapmak isteyen araçlardan yaklaşık 300'ü TIR parkında, diğerleri ise yol kenarında yaklaşık 10 kilometre kuyruk oluşturdu.

Norveç'e tekstil ürünü taşıyan ve Kapıkule sınır Kapısı'nda kuyrukta bekleyen sürücülerden Osman Mısır, iç gümrüklemede sorunlar olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"İstanbul Çatalca yeni iç gümrükte yoğun bekleme olduğu için giriyoruz, 24 saat bekliyoruz. Orada bir yığılma oluyor. Hafta sonu çalışmaya başlıyorlar ve araçları arka arkaya gümrükten çıkarıyorlar. İstanbul'dan Kapıkule 200 kilometre. Herkes aynı anda durmadan gelince kuyruk oluyor. Kapıkule gümrükte çalışıyorlar onu biliyoruz ama, iç gümrükleme bir anda bırakınca buradaki yoğunluk bitmiyor. Ben dün gece girdim kuyruğa ne zaman çıkacağım bilmiyorum. Genelde İstanbul'un yakın olması, yüklemelerin hafta sonu yapılması yoğunluk ve kuyruk oluşturuyor. Hafta içinde buralarda kimse yok."

24 SAATTE 2 BİN TIR

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, son 24 saatte Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır kapılarından yaklaşık 2 bin TIR araçlık trafik yaşandı. Kapıkule'de 582 TIR aracı giriş yaparken, 779 araçta çıkış yaptı. Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 213 TIR aracı girerken, 338 araçta yurt dışına çıkış yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir