• DOLAR 32.589
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2450.75
  • ...
Kızıltepe saldırısında ölen Suriyeli toprağa verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe (Qoser) ilçesinde dün gece saat: 23.40 sıralarında Aşiti Mahallesi’nde bulunan Askerlik Şubesi’ne bombalı araçla yapılan saldırıda göçük altında kalarak feci şekilde can veren inşaat bekçisi Suriyeli mülteci Adnan Ferhan (56)  mahalle sakinleri tarafından ipek mahallesindeki mezarlığa defnedildi.

Ferhan’ın cenazesi otopsi için kaldırıldığı Kızıltepe Devlet Hastanesi morgundan komşuları tarafından alınarak İpek mahallesindeki  bulunan mezarlıkta toprağa verildi.  

Evli ve 6 çocuk babası olan Suriyeli mülteci Ferhan, yaklaşık bir buçuk yıl önce ailesiyle birlikte ülkesindeki iç savaştan kaçarak Suriye’nin Dérbesiye kentinden Kızıltepe’ye yerleşmişti.

Dün gece Kızıltepe’nin Aşiti Mahallesi’nde bulunan Askerlik Şubesi yakınına PKK’liler tarafından bırakılan bomba yüklü araç, saat  23.40 sıralarında uzaktan kumanda ile patlatılmış,  patlama ilçenin her yerinden hissedilirken saldırıda Suriyeli mülteci Adnan Ferhan göçük altında kalarak hayatını kaybetmiş, 1’i asker 4’ü çocuk olmak üzere 19 kişi de yaralanmıştı. (Mehmet Aslan - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir