• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İşgal Rejimi 15 Yılda 8500 Filistinli Çocuğu Tutukladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist İşgal Rejimi Zindanlarındaki Esirlerle Dayanışmak İçin Uluslararası Girişim Koordinatörü Fehd Hüseyin, işgal rejiminin geçmiş yıllarda binlerce Filistinli çocuğu tutuklayıp zindana attığını, bu zulmünü şimdi de sürdürdüğünü, çocuklara karşı işlediği suçların ise kişiyi insanlığından utandırdığını söyledi.

Cenevre`de Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi üyeleri önünde Filistinli esir çocuklarla ilgili olarak şahitlikte bulunan ve bu konuda bir rapor sunan Fehd Hüseyin, işgal güçlerinin 2000-2015 yılları arasında 8500 Filistin çocuğu tutukladığını, bunlardan 700`e yakınının ise çocuk haklarına aykırı bir şekilde askeri mahkemelerde yargılandıklarını söyledi.

İnsan Hakları Konseyinin önünde konuşan Hüseyin şu rakamları verdi:

“İşgal güçleri sadece 2015 yılında 2179 çocuğu tutukladı. Bunlardan 1000`i son dört ayda tutuklandı. Çocuklardan 170`i yargılanırken, 273`ü yargılanmadan zindana atıldı, 7`si idari ceza ile zindanda tutuluyor. Sadece Kudüs`ten 762 çocuk tutuklandı.”

“Bunlar Filistinli çocuklarla ilgili rakamlardır. Bunların dışında biz, makas taşıdığı için okul kıyafetiyle katledilen çocuklar da gördük. Askerlerin çocuğun kafasına nasıl kurşun boşalttıklarını da müşahede ettik. Gördüğümüz başka çocuklar ise ölmedikleri için vücutlarından kan aka aka zindanlara götürüldüler.”

“İşgal güçleri çocuklara karşı her türlü işkenceyi uygulamakta, onları korkutup terör estirmektedir. Vücutlarında plastik eritmekte, oldukça kötü koşullarda, havasız odalarda tutmakta, kötü yemekler vermekte, hasta olanlara tıbbi ihmal uygulamaktadır. Aylarca aile ziyaretinden mahrum bırakılmakta, eğitim öğrenimleri engellemektedir. Yargılananlar ise tiyatro denilecek türden mahkemelerde yargılanmakta, hakimler asker ve istihbarattan gelen raporlara uygun kararlar vermektedir.”

Hüseyin sunduğu raporda, işgal rejiminin çocuk, kadın ve hastalara yönelik örgütlü terör işleyenlerin başında geldiğini söyledi.

İnsan Hakları Konseyi ile hükümetlere çağrıda bulunan Hüseyin, cezaevlerini ziyaret etmek için uluslararası bir komisyon kurmalarını, çocuk esirlerin salıverilmesi için çaba göstermelerini, Dünya Sağlık Örgütü`nden çocuk esirleri ziyaret edecek bir heyet göndermesini, yaşları 18`in altında olan Filistinli esirlere Dördüncü Cenevre Anlaşmasının uygulanmasını istediklerini ifade etti.

Aynı şekilde işkenceyle ilgili de çocuklara yapılan yargısız infazları ve işkence sonucu öldürülenleri soruşturması için raportör görevlendirilmesini talep ederek, işkencecilerin de insanlık suçu işleyenler olarak yargılanıp cezalandırılmasını istedi.

Filistin İnsan Hakları Örgütüne göre şu anda Siyonist işgal rejimi zindanlarında 450 Filistinli esir çocuk bulunuyor. Kudüs İntifadası`nda ise 41 çocuk işgal güçlerinin kurşunlarıyla şehit oldu.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir