• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Birçok Lider ve Komutanını Şehit Veren Hamas Filistin Direnişine İvme Kazandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin direniş tarihine damgasını vuran İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Filistin`i özgürleştirmek; toprağı, Filistin insanını ve halkını korumak için Allah yolunda verdiği şehitleriyle biliniyor.

Hamas hareketi, Siyonist işgal güçleriyle yaşanan savaşlarda ve düşmanın düzenlediği suikastlar neticesinde önemli liderlerini, komutanlarını, sembol isimlerini şehit veren en önemli Filistin direniş gücüdür.

Hareket kısa aralıklarla kurucusu ve manevi babası Şeyh İmam Ahmed Yasin ve yine hareketin önemli lider ve komutanlarından Dr. Abdülaziz Er-Rantisi`yi şehit verdi.

Yine hareketin şimdiki Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal ve Siyasi Birim üyesi Dr. Mahmud Ez-Zehhar da suikastlara maruz kaldılar.

Hamas hareketinin tarihini takip edenler, büyük cihad aşamalarını fark edeceklerdir. Hareketin bu aşamalarda Dr. İbrahim El-Mukadime, Mühendis İsmail Ebu Şenneb, Bakan Said Siyam, Komutan Ahmed El-Ca`beri, Dr. Nizar Reyyan, Şeyh Cemal Mansur, Şeyh Cemal Selim, Şeyh Salah Şahade, Mühendis Yahya Ayyaş, Mücahid Mahmud Ebu Hunud, İvadullah ve Muhyiddin Eş-Şerif kardeşler gibi çok kıymetli komutanlarını şehit verdiğini göreceklerdir.

Yine bu süreç içinde Hamas`ın işgalciye karşı koyma ve direnme projesini esas alan stratejik bakış açısıyla uyumlu bir yol çizdiğini görüyoruz. Hareketin bu stratejinin bedelini çok ağır ödediğini söyleyebiliriz.

Ancak bu ağır bedelin sonuçları çoğunlukla olumlu neticelendi.

Bununla direnişin devam etmesini sağladı, cihad ruhunu diriltti, Filistin halkının ilkelerini korudu, bu halkın yüce çıkarlarını savundu ve Hamas`a büyük bir siyasi halk desteğini sağladı.

Aynı şekilde bu proje ve strateji işgalciye büyük zararlar verdirdi, çatışmanın dinmemesini sağladı, düşmana sosyal ve siyasi ağır bedeller ödetti, toplumunu sarstı, varlığını tehdit eder hale geldi, onun emperyalist emellerini büyük ölçüde başarısız kıldı. Misal olarak Kudüs İntifadası`nın düşmanın Kudüs ve Mescidi Aksa`yı hedef alan projelerini durdurmasını verebiliriz.

Yine Hamas hareketinin takip ettiği ve sürdürdüğü şehadet yolu direniş kültürünün Filistin toprakları kadar ümmetin içinde hatta bütün dünyada yayılmasına katkı sağlarken, Filistin halkının kimliğine ve çıkarlarına sahip çıkmasını sağladı ve düşmanla barış projesine doğru gidilmesini engelledi.

Hareket direniş projesini Filistin karar mekanizmalarına sokmayı başardığı gibi, Filistin dışında yaşayan Filistinlilerde de dönüş bilincini oluşturdu.

Hamas hareketi bu sıralarda şehitler haftasını kutlamaktadır.

Bu projenin üstün geleceğine inanarak daha kararlı adımlarla direniş yürüyüşünü sürdürmektedir.

Re`fet Murre / Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir