• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
Gençler Bediüzzaman'ı defnedildiği ilk yerde andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Gençlik Merkezi, Bediüzzaman Said Nursi'yi vefatının 56'ıncı yıl dönümde, ilk defnedildiği yer olan Dergah Camii avlusunda andı. Gençlerden oluşan grup, Said Nursi'nin ilk kabri olan yerde Fatiha ve Yasin-i Şerifler okudu.

Anma etkinliğinin Şanlıurfa Gençlik Merkezine devam etti.  Burada katılımcılara  “Anadolu’nun Manevi Kandilleri” ismiyle Üstat Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatı hakkında belgesel izletildi. Program bitiminde gençlerle Bediüzzaman Said Nursi hakkında sohbet edilerek, hayatından kesitler anlatıldı.

"Üstad'ın bizlere verdiği mesajları gençlere ulaştırmalıyız"

Üstadın risaleler yoluyla verdiği mesajları gençlere ulaştırmak için gayret ettiklerini söyleyen Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp, “Bilindiği gibi Bediüzzaman Said Nursi, Şanlıurfa’da iken vefat etmiş ve ilk Şanlıurfa’da defnedilmiştir. Bizde bu bağlamda 23 Mart 1960 yılında vefat eden Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 56.'ıncı yılında Üstad'ı anmak için 56 gencimizle, Balıklıgöl’de bulunan ve ilk defnedildiği mezar olan makamına gittik. Burada ilk defnedildiği makamı bilmeyen gençlerimiz Yasin ve Fatiha okuyup, ümmet olarak Müslümanların bir araya gelmesi gerektiğini o zamandan bizlere haber veren Bediüzzaman Said Nursi’yi andık. Böyle farkındalık oluşturan bir etkinlik yapmaktaki amacımız, Üstad'ın bizlere Risaleler yoluyla verdiği mesajları gençlere ulaştırmak gayretidir. İnsan geçmişini bilmeden geleceğe yürüyemez. Amacımız, geleceğe sağlam adımlarla yürüyen gençler yetiştirmektir.” ifadelerini kullandı. 

"Böyle insanları gençlerimize unutturmamak gerekir"

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Murat Önen ise “Anadolu’nun Manevi Kandillerinden Bediüzzaman Said Nursi çok büyük bir şahsiyettir. Böyle insanları gençlerimize unutturmamak gerekir. Unutturmamak için bu tarz etkinlikleri, projeleri artırmamız gerekmektedir.  Bu kandiller sayesinde gençlerimiz geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceklerdir.  Bu etkinlikte emeği geçen tüm çalışanımıza ayrıca teşekkür ederim.” diye konuştu. (Ramazan Casuk- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir