• DOLAR 32.468
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2438.031
  • ...
Gündemimizi Çalmaya Çalışıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dıştan Müslüman veya İslamcı görünen bazı sahtekâr, azgın ve münafıklar, İslami kriterlere taban tabana zıt işler yapıyor.

Müslüman doğru insandır, yalan söylemez, iftira ve gıybet etmez, hilekârlık yapmaz, aldatmaz, dolandırmaz, haram yemez, gayr-i meşru işler yapmaz.

Müslüman olduğunu söyleyen, ama Kur`ana, sünnete, şeriata, İslam ahlakına ve hikmetine aykırı işler yapan Müslüman değildir, münafıktır.
Müslüman o kimsedir ki, onun faziletlerini, yüksek ahlak ve karakterini, güvenilir bir kimse olduğunu düşmanları bile kabul eder.

Allah insandan yaratılanların en şereflisi olarak söz eder, insanın aşağıların en aşağısına inebileceğini de söyler.

En büyük imtihanımız, bizden sonra bu dünyayı bırakacağımız nesillerle ilgili sorumluluğumuzdur.

Bu ağır yükün altında, çok hassas hareket etmemiz gerekirken maalesef vahim olaylara şahit oluyoruz.

Son bir haftadır hararetle tartışılan bir konu bu imtihanı yeniden tüm yönleriyle önümüze koydu.

10 kadar çocuğun, bir vakıfta başlarında eğitmen olarak bulunma imkânı elde etmiş biri tarafından istismar edildiğine dair haberler konuşuluyor.

Bir noktadan sonra mesele adı geçen vakfı da, Türkiye'deki tüm Müslümanları da aştı; İslam düşmanları yaşanan ahlaksızlığı bahane ederek İslam`a saldırmaya başladı.

İslam düşmanları ile birlikte, sırf hükümete düşmanlıkları nedeniyle sözüm ona Müslüman olduğunu dile getiren malum çevreler de bu iğrenç operasyona destek verdi.

Adı geçen vakıf, söz konusu suçun birinci derece faili gibi gösterildi. İngilizce hashtaglar açılarak vakfa yönelik karalama kampanyası başlatıldı.  Bu yaklaşımı sergileyenlerin derdinin o masum çocuklar olmadığı apaçık ortada.

Çünkü birileri seküler demokrasilerde var olan hakların verilmesini “şeriat geliyor, laiklik elden gidiyor, inkılaplar ve ilkeler çiğneniyor” yaygarasıyla karşıladı ve buna devam ediyor.

Bu ülkede laik kanunların izin verdiği kadarıyla isteyen istediğini yapıyor, ama sivil veya resmi bir kısım insanların Müslümanca yaşamalarına tahammül edemiyorlar.

Bu nedenle hiçbir Müslümanın tasvip etmediği bir ahlaksızlık üzerinden islam`a saldırıyorlar.

Yine de olayın getirildiği şu aşama için söylenecek sözler, çıkartılacak dersler var.

Öncelikle şunun çok iyi bilinmesi lazım ki sapık ruhlar için masum ve savunmasız yavruların olduğu ortamlar cazip yerlerdir. Bu ortamları onlardan uzak tutabilmek için azami tedbirlerin alınması gerektiği bir gerçek. Yetiştirme yurtları, okullar, yatılı bulunulan kurslar vs. Azami titizliği gerektiren ortamlar.

Çocukların toplu olarak kaldığı mekânlar, kendilerinden büyük kişilerin kötü niyetli olabilme ihtimallerine karşı değil sadece, çocukların kendi aralarındaki etkileşim açısından da son derece dikkatle tanzim edilmeli.

rehbertv

Bu haberler de ilginizi çekebilir