• DOLAR 32.465
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2441.5
  • ...
Brüksel saldırısı şüphelisi serbest
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


Brüksel polisi, görüntülerdeki kişinin Faycal Cheffou olup olmadığından emin değil. [Fotoğraf: Brüksel polisi]

Belçika federal savcılık ofisi, Brüksel`de havalimanına düzenlenen bombalı saldırının şüphelisi olarak gözaltına alınan Faycal Cheffou`yu delil yetersizliğinden serbest bıraktı.

Diğer iki intihar saldırganı ile birlikte havalimanına girişi esnasında güvenlik kamerası kayıtlarında görüntüleri bulunan üçüncü saldırganın Cheffou olup olmadığından polis henüz emin değil Cheffou, görüntülerdeki kişi olduğu şüphesi ve ‘terör eylemiyle cinayet` suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Polis, görüntülerdeki üçüncü şahsın bıraktığı bombanın patlamadığını ve bunun üzerine kaçtığını tespit etmişti. Ancak Cheffou'nun bu kişi olup olmadığı henüz kesinleşmedi.

Yetkililer, görüntülerdeki şahsın üçüncü saldırgan olduğundan neredeyse emin. Sözkonusu kişiyi gören ya da tanıyanların acilen polise haber vermesi isteniyor.

'Bir polisimiz çuvalladı'
Belçikalı yetkilier, Brüksel'de 22 Mart'ta meydana gelen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının üç saldırgan dâhil 35'e yükseldiğini açıkladı. Açıklamada, "terörist bir grupla bağlantısı olduğu belirlenen" ve aranan üç şüphelinin daha olduğu belirtildi.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Brüksel saldırısındaki ihmâli araştıran parlamento komisyonuna yaptığı açıklamada, Türkiye'nin uyarılarını aktarması gereken elçilikte görevli polis memurunun ihmalkâr davrandığını belirterek, "Bir polisimiz çuvalladı" demişti.

Reuters, Al Jazeera

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir