• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2499.242
  • ...
Esad-DAEŞ arasında `Palmira ittifakı` iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'de dünyanın yakından takip ettiği Tedmur operasyonuyla ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. 3 haftadır antik kentin geri alınması için DAEŞ'le çatışan Esed rejiminin her zamanki gibi ittifak yaptığı, bu anlaşma sonucu DAEŞ'in Tedmur'u teslim ederek Rakka ve Deyruz Zor'da çekildiği belirtildi.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Heyeti Başkanı Esad Avz el-Zoubi, DAEŞ`in Tedmur kentinden tamamen çekilmesinin Esed rejimi ile yapılan bir anlaşmayla gerçekleştiğini açıkladı.

DEYR EZ ZOR`DAN DA ÇEKİLECEK
DAEŞ`in siyasi müzakerelerde rejimi rahatlatmak için böyle bir hamle yaptığını belirten el-Zoubi, önümüzdeki günlerde de Deyr`uz Zor`u Esed rejimine teslim edeceğini ifade etti.

HEM İTTİFAK HEM ÇATIŞMA
Her ne kadar dünyada Esed rejiminin büyük bir operasyon sonrası tarihi Palmira Kalesi`nin bulunduğu Tedmur`u başarıyla ele geçirdiği yankılansa da  Esed`e yakın kaynaklardan bunun DAEŞ`in çekilmesiyle gerçekleştiği bilgisi sızdı. Esed ve DAEŞ rejimi zaman zaman birbiri ile çatışsa da siyasi ve ekonomik anlamda birçok anlaşma yapıyor.

haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir