• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
DÜ'de "Yönetimi Gözden Geçirme" toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde uygulanan Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde 2016 yılının ilk "Yönetimi Gözden Geçirme" toplantısı yapıldı. Toplantıda 2015 yılında yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Kalite ve Strateji Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından koordine edilen ve Başhekimlik Konferans salonunda yapılan toplantıya Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Başhekim Yardımcıları,  Baş Hemşire ve hemşire yardımcıları, Hastane Müdür ve Müdür Yardımcıları, Anabilim ve Bilim Dalı Başkanları ile birim kalite temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, hastaneler hakkında genel bir değerlendirme yaparak, daha önce belirttikleri hedeflerin gerçekleşme durumu ile ilgili bilgiler verdi.

"Üniversite hastaneleri içerisinde iyi durumdayız"

Doğru ve sağlıklı tedavinin yapılması için kalitenin şart olduğunu ve TSE belgesini yeniden aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Sait Alan, “Bu konuda yaptıklarımıza baktığımızda geçtiğimiz yıl yani 2015 yılı içerisinde çok yol kat ettiğimizi görüyoruz. Türkiye’deki hastanelerin puanlamasına baktığımızda da üniversite hastaneleri içerisinde iyi durumda olduğumuzu görüyoruz. Daha önce 17 hedef belirlemiştik. Bu hedeflerin 12’sinde yüzde yüz başarıya ulaştık. Geri kalanında ise yüzde 10 ile yüzde 83 arasında bir başarı oranını yakaladık.” dedi.

“Hastaneden hastanelere dönüştük”

Hastaneden hastanelere dönüştüklerini belirten Alan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir hastane ile sağlık hizmeti sunarken, şimdi 5 hastane ve 1300 ‘ü aşkın yatak sayısıyla dev bir sağlık kampusu haline geldik. Geçtiğimiz yıl hizmete sunduğumuz Acil ve Travmatoloji Hastanemiz Türkiye de örnek gösterilmektedir. Mevcut yoğun bakım ünitelerini modernize ettik, yeni yoğun bakım ünitelerini açtık. 55 yoğun bakım personelimizi kurstan geçirerek sertifikalandırdık. Patoloji laboratuvarını modern hale getirdik. Ayrıca son teknoloji cihazlarla donatılan laboratuvarlarımızla, modern tıbbi cihazlarımızla bu sağlık hizmetini sürdürüyoruz"

Alan, “Hastane ana binasında eskiyen, çürümeye yüz tutmuş ve kapasitenin altında çalışan asansörlerin tamamını yeniledik ve kapasitesini artırdık. Çamaşırhaneyi revize ettik ve yeni cihazlarla donattık.” diye konuştu.

Hasta Bilgileri HBS’de

Dijital arşivleme sistemi çalışmalarının devam ettiğini belirten Alan, “Son bir yılda bir milyon hastanın tüm bilgileri HBS (Hasta Bilgi Sistemi) sistemine alındı.  Geçmiş yıllardaki arşivinde HBS sistemine alınması için çalışmalarımız devam ediyor. Günümüz hastanelerinde otelcilik hizmetinin ön plana çıktı, biz de buna ayak uyduruyoruz.  Klinikleri yeniden düzenliyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. İki ayda bir kat boşaltılmak suretiyle bütün katları yeniliyoruz.” şeklinde konuştu.

“İstemlerinizi yazılı hale getirin”

Birim yöneticiler ve klinik direktörlerinden istemlerinin yazılı hale getirilmesini isteyen başhekim Alan, “Çalışmalarımız konusunda önerileriniz olabilir, biriminizin istekleri olabilir. Bunu yazılı hale getirin ve takip edin.” şeklinde belirtti.

“Hasta memnuniyeti yüzde 80’e çıktı”

Kalite ve Strateji Geliştirme Koordinatörlüğü Sorumlusu Doç. Dr. Velat Şen de KSGK'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yatan hasta, acilde müdahale edilen hasta ve poliklinik hasta memnuniyet anket sonuçlarını açıklayan Şen, çocuk acil hasta, büyük acil hasta ve yatan hasta memnuniyetinin yüzde 80’e, poliklinik hasta memnuniyetinin ise yüzde 70’e çıktığını söyledi.

Klinik ve birimleri teşvik amacıyla uygulamaya konulan ödüllü  “İyi Proje” uygulamasında dört proje yarıştı.

D.Ü. Hastaneleri Giysi Bank, Radyasyon Onkoloji, Pisko Onkoloji Günleri, Göz hastalıkları Kliniği ve Çocuk Endokrin Kliniğinin hazırladıkları projeler yarıştı.

Yapılan oylamada D.U Hastaneleri Giysibank projesi en yüksek oyu alarak birinci olurken, Radyasyon Onkoloji Pisko Onkolji adlı proje ile ikinci, Göz Kliniği üçüncü, Çocuk Endokrin ise 4’üncü oldu.

Birinci gelen projeye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin ve dördüncü 500 TL, para ödülü verildi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir