• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Çanakkale" şiir yarışması birincisi Kâhta'dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu “Çanakkale” konulu şiir yarışmasının birincisi Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde ikamet eden bir eğitimcinin kızı olan Ayşe Nur Arı (15) oldu.

Duygularını İLKHA ile paylaşan Arı, Çanakkale’de İslam’ın verdiği iman gücü ve kardeşliğin kendisine ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Ailesinin kendisine verdiği destek ile güveninin arttığını belirten Arı,  “ Ailem yanımda olduğundan ve bana verdiği güvenden dolayı yazma isteğim daha da arttı. Ailemden aldığım İslami eğitim ve Çanakkale’de yaşananlardan dolayı böyle bir şiir yazmaya karar verdim.” dedi.

‘’Çanakkale İslam ve Kur’an için verilen bir mücadele idi’’

Çanakkale’nin İslam ve Kur’an için verilen bir mücadele olduğunu dile getiren Arı, ‘’ Çanakkale; ümmet için, Müslümanlar için, Kur’an için verilen bir mücadeledir. Bu mücadelenin barış öykülerini yazarken çok duygulandım ve mutlu oldum. Günümüzde de bu dayanışma ancak İslam’da olur. Çanakkale’de canla başla mücadele eden atalarımız daha 15 yaşında savaşa gitmişlerdir. O gün orada bizim yaşımızda olan insanlar da vardı. Biz neden onlar gibi olmayalım ki. Bizler de bugün İslam’ın yayılması için canla başla çalışmalıyız. Bu bizim açımızdan hem de İslam’ın yayılması açısından büyük bir önem taşımaktadır. Ve şu unutulmamalıdır ki; Çanakkale sadece bir savaş değildi, ümmetin mücadelesi idi. ’’ şeklinde konuştu

Birinciliği nasıl öğrendiğini anlatan Arı şöyle devam etti: “ Babam yanıma geldiğinde niçin geldiğini sormuştum. Babam da Türkiye birincisi olduğumu söyledi ve bunu söylerken duygulandığını görünce ben de duygulandım. Gerçekten böyle bir birinciliği beklemiyordum. Çok şaşırdım,  kamera şakası falan sandım. O sırada arkadaşlarım da yanımdaydı böylelikle bu müjdeli haberin mutluluğunu hem arkadaşlarımla hem de ailemle paylaştım.’’ dedi

Bir eğitimci olan Ayşe Nur Arı’nın Babası Mustafa Arı ise ‘’Turizm ve Kültür Bakanlığının arayıp kızımın şiir yarışmasında birinci olduğunu söylemesi hakikaten bir baba olarak beni çok sevindirdi. Tabi Çanakkale gibi imanın, İslam’ın, Kur’an’ın ruhunu bizlere miras olarak bırakan bir yerden, bir olaydan bahsediyoruz. Dolayısıyla kızımın birincilik alması memnun etti.” (Ömer Faruk Aydın-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir