• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
`Cihaner Askerliğini Yapmadı` İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cihaner`in `sağlık` gerekçesiyle askere gitmediği ileri sürüldü. Cihaner, `O iddianın muhatabı Milli Savunma Bakanı`dır." dedi.

Erzurum`dakiErgenekondavasında sanık olarak yargılanan ve Yargıtay tarafından fotokopi belgelerle tahliye edilen eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner`in çürük raporu alarak, askerliğini yapmadığı iddia edildi. Yeni Akit Gazetesi Temsilcisi Yener Dönmez`in iddiasına göre Cihaner, 18 yıldan bu yana midesindeki rahatsızlığı gerekçe göstererek askerlik görevini yerine getirmedi. Cihaner`in askerliğini yapmamasının altından ise bir dizi ilginçlikler çıktı. Cihaner`in üniversiteden mezuniyetinin ardından 1991`de son yoklamasını yaptırdığı, GATA`da çift iki tabip tarafından muayene edildiği ve sağlıklı bulunarak yedek subay adayı olarak askerliğe sevkinin yapıldığı anlaşıldı. Ancak 2 yıl sonra Cihaner`in bu kez `sevk eri` olarakAnkaraAskeri Mevki Hastanesi`nde muayene edildiği ortaya çıktı. Cihaner`in muayene ve tetkiklerinde `B/45 f4 kodu` ile `mide operasyonu (premer sitür) gastrit, pylor-bulbus deformasyonu` teşhisiyle `askerliğe elverişli değildir` raporu aldığı ifade edildi. TSKsağlıkyönetmeliğine göre söz konusu teşhis durumunda yedek subay adayları askerliğe devam kararı alırken, sevk erlerine bu hastalıkta `askerliğe elverişli değildir` kararı veriliyor.

CİHANER: İDDİANIN MUHATABI BAKANLIK

Konuyla ilgili soru üzerine Cihaner, "O iddianın muhatabı Milli Savunma Bakanı`dır. Ona sorun." şeklinde konuştu. İddialara göre, Cihaner, CHP`den aday adayı olduktan sonra, 6 Nisan 2011 tarihinde Etimesgut Asker Hastanesi`ne giderek askerlik durumuyla ilgili yeniden muayene oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir