• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şair Nurullah Genç öğrencilerle buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ‘i konu alan meşhur "Yağmur" şiirinin yazarı Şair ve akademisyen Prof. Dr. Nurullah Genç, Kadın ve Gençlik Merkezi (KAGEM) tarafından düzenlenen "Yazarlık Atölyesi"nde eğitim alan öğrencilerle buluştu.

KAGEM’de düzenlenen toplantıya Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şehitkamil İlçe Müftüsü Ömer Keskin, KAGEM Gaziantep Şube Müdürü Zehra Ünal ile öğrenciler katıldı.

Genç konuşmasında, başarıya ulaşmanın yolunun iman, azim, cesaret, sabır ve dua gibi aşamalardan geçtiğini belirtti.

En büyük ve sınırsız sanatkarın Allah (cc) olduğunu, Allah'ın sıfatlarının insanda kısmen bulunduğunu belirten Genç, “Allah (cc) size dil, akıl ve kabiliyet vermeseydi, siz bu gün elinizdeki kalemlerle bir şeyi tasvir etme imkanına sahip olabilir miydiniz? Asla! O zaman bunu hiç unutmayacağız. Yani size bu gün tasvirler veren Allah’ın kendisidir. Allah (cc) yeryüzünde ‘kibirle yürüme’ diyor.” ifadelerini kullandı.

Genç, eğer Allah (c.c) insana beyanı vermemiş olsaydı, insanın kendiliğinden asla hiçbir şeyi başaramayacağını vurgulayan Genç, “Eğer insan beyanı O’nun istediği şekilde kullanırsa güzel neticeler elde eder. Allah’ın size verdiği nimetleri iyi değerlendirin. Beyanı iyi kullanarak arkanızda başka insanlara da yansıyacak ve onları da etkileyecek, doğru yolda etkileyecek güzel eserler bırakmak gerekir.”şeklinde konuştu.

Genç, programın sonunda şiirlerinin yer aldığı kitaplarını imzaladı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir