• DOLAR 32.564
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2449.447
  • ...
Mağdur öğrenciler kolejde ücretsiz eğitim görüyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak il genelinde başlatılan sokağa çıkma yasağından dolayı Silopi ilçesindeki öğrenciler özel bir kolejde ücretsiz eğitim görüyorlar. Mağdur öğrencilere psikolojik destek olarak da çeşitli sosyal etkinlikler düzenleniyor.

İl merkezinde çıkan çatışmalardan dolayı Silopi'ye gelen öğrenciler özel bir kolejde kalacakları sürece ücretsiz eğitim görecekler.

Yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan 40'a yakın öğrenciye ücretsiz eğitim desteği verdiklerini belirten Neo Koleji Kurucu Müdürü Nebahat Onuk, “İlçemize göç eden öğrencilerimizin aileleri ile iletişime geçtik ve şu an ücretsiz eğitim veriyoruz. Amacımız öğrencilerin eğitimden geri kalmamalarını sağlamaktır. Onlarla sosyal aktiviteler de yapıyoruz.” dedi.

Öğrenci velisi Cihat Sakın Şırnak’taki yasaktan dolayı Silopi’ye yerleştiklerini ve ardından Kolej yöneticilerinin kendilerini ziyaret ettiklerini belirterek, çocuklara yönelik başlattıkları bu tutumdan dolayı kendilerine çok teşekkür ettiklerini söyledi.

Veli Nadir Algur da bölgede bu tür eğitim kurumlarının artması dileğinde bulunduğunu ifade etti.

İngilizce ders öğretmeni Muhsin Ertak amaçlarının çocukların bu psikolojik travmasını dağıtmak için iyi bir eğitim vererek unutmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

4’üncü sınıf öğrencisi Eren Yıldız derslerde İngilizce şarkılar da öğrendiklerini, karşılıklı diyaloglar yaptıklarını ve bundan dolayı bu okulu çok sevdiğini söyledi.

3’üncü sınıf öğrencisi Ömer Birlik yasaktan dolayı Silopi’ye geldiklerini belirterek, misafir olarak geldiği okulun eğitiminin güzel olduğunu ancak Şırnak’ı çok özlediğini söyledi.  (İLKHA) 



















Bu haberler de ilginizi çekebilir