• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
Polis aracına ateş açan 2 PKK'li yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’nde bulunan Düztepe Polis Merkezi ile Selahattin Eyyubi Gençlik Merkezi önünde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait zırhlı polis aracına silahla ateş açtığı ve PKK'li oldukları belirtilen 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı

Edinilen bilgilere göre, Gaziantep'te 6 Mart 2016 tarihinde Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'nde yürüyüş yapan gruba müdahale eden İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait zırhlı polis aracına, kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı. Kimsenin yaralanmadığı olayda polisin de karşılık vermesiyle saldırganlar olay yerinden kaçtı.

Bölgedeki mobese ve güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, eşkali belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yürüttü.

Ayrıca, geçen Pazar günü Düztepe Polis Merkezi'nin arka kısmındaki nöbetçi kulübesine de tüfekle ateş açıldı. Kimsenin yaralanmadığı ve nöbetçi kulübesinde hasara yol açan saldırı sonrası bölgede 3 av tüfeği kartuşu bulundu.

Çevredeki kameralardan yapılan inceleme sonucu, bir kişinin elindeki tüfekle çocukların da bulunduğu bir sırada nöbetçi kulübesine 3 el ateş ettikten sonra caddeye çıktığı ve kendisini bekleyen kişinin aracıyla kaçtığı belirtildi.

Her iki saldırıya yönelik çalışma yürüten polis, dün gece Akdere Mahallesi'nde, şüphelilerin kaçarken kullandığına benzeyen bir aracı şüphelenerek durdurdu. Araçta önceki saldırıları düzenleyen ve kamera görüntülerinden eşkali belirlenen şüphelilere ulaşılırken, polis PKK’li olduğu belirtilen 2 kişiyi gözaltına aldı.

2 şüpheliyi gözaltına alan polis, araçta yaptığı aramada bir av tüfeği ele geçirdi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen F.N. ve M. A. K. isimli şüpheliler sorgulamaya alınırken, tüfeğin yapılan balistik incelemesinde ise Düztepe Polis Merkezi'nin nöbetçi kulübesine ve zırhlı polis aracına yönelik saldırıda kullanıldığı saptandı.

Gözaltına 2 kişinin PKK'li olduğu ve bu doğrultuda saldırıları düzenlediği ifade edilirken, şüphelilerin emniyetteki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir