• DOLAR 32.36
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2397.54
  • ...
"Aracıma asılsız ihbarla el konuldu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde art arda patlatılan bombalı araçlar, toplumda tedirginliğe yol açarken bazı kişilerin de asılsız ihbar yüzünden mağdur edildiği ortaya çıktı.

Polise yapılan asılsız ihbar üzerine bir ay içerisinde aracı 7 defa farklı yerde durdurulan Mehmet Ateş, ihbarın asılsız olduğunun emniyet tarafından teyit edilmesine rağmen her seferinde kendisinin mağdur edildiğini, son olarak da aracına çalıntı gerekçesiyle el konulduğunu söyledi.

Son olarak işyerinin önünde park halinde olan aracının etrafının bir anda polisler tarafından bombalı araç iddiası ile kuşatılmasına tepki gösteren Ateş, her seferinde aynı ihbar ile mağdur edilmesine bir anlam veremediğini belirtti.

Yaşadığı mağduriyeti anlatan Ateş, şöyle konuştu:  “Yaklaşık bundan bir ay önceydi; sürücü kursumuzun önüne gelen polisler ‘Bu araçta bomba var’ ihbarı aldıklarını söyleyerek araçta arama yaptılar. İhbarın asılsız olduğunu anlayan polis, ‘Biz bu ihbarı düşüreceğiz’ dedi. Fakat biz hâlâ mağdur olmaya devam ediyoruz.” dedi.

Ateş, “2 hafta önce aracımızda tekrar arama yapıldı. Biz bu aramadan sonra terörle mücadeleye gittik. Orada ‘Biz bu aramayı kaldırdık’ dediler. Bundan sonra yine tekrar Osmaniye’ye gittik. Osmaniye’de yine bizi durdurdular. Daha sonra Birecik’te, Nizip’te ve Adana’da da bizi durdular. Bu işe anlam veremedim.” şeklinde konuştu.

“Her defasında aracımızda bomba olduğu iddia ediliyor”

Aracında bir şey çıkmamasına rağmen aynı asılsız ihbarla sürekli mağdur edildiğini, yetmiyormuş gibi bu sefer aracına çalıntı gerekçesiyle el konulduğunu belirten Ateş,  “Her defasında da gerekçe olarak aracımızda bomba olduğu iddia ediliyor. Biz bunun için defalarca emniyete gittik ve arama yapan ekiplere söyledik. Aracımız üzerindeki bu aramayı kaldırmıyorlar. Bu son olayda da hırsızlık gerekçesi ile aracımızı durdurdular. Aracın üzerimize kayıtlı bütün resmi evrakları var. Fakat bu defa da hırsızlık deniliyor.” ifadelerini kullandı.

“Kendi canımızdan bile korkar olduk”

Mağduriyetinin giderilmesini isteyen Ateş, son olarak az daha hayatına mal olacak bir olayı şöyle anlattı: “Bir seferinde beni yolda durdurdular. Hatta arama yapan polisler bize ‘Eğer durmasaydınız sizi tarayacaktık’ dediler. Biz yetkililerden bu ihbarın kaldırılmasını istiyoruz. Kendi canımızdan bile korkar olduk. Çünkü bazen aracın içerisinde ailemiz de oluyor.” diye konuştu.

Mağdur olduğunu belirten Mehmet Ateş, şu an aracının çalıntı olduğu gerekçe gösterilerek Gaziantep Emniyeti tarafından el konulduğunu söyledi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir