• DOLAR 32.269
  • EURO 34.732
  • ALTIN 2396.577
  • ...
 Avrupa`da Siyer sınavı heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avusturya'nın farklı eyaletlerinden katılımcıların katıldığı, Siyer Sınavı Innsbruck şehrinde gerçekleşti. Avusturya Genel Siyer Sınavına farklı yaş gruplarından kadın, erkek ve çocukların katıldığı gözlendi. Düzenlenen Siyer Sınavı iki yaş grubundan oluştu. Birinci yaş grubu 9-14 arası, ikinci yaş grubu ise 15 ve üstü oldu.

Büyük yaş grubundan dereceye girenlerden Avusturya'da 1.Çiğdem Sertkaya, 2.Rümeysa Abay ve 3.Emine Sertkaya  olurken, yarışmaya Wels bölgesinden katılan yarışmacılardan da Abdussamed Şener Wels şehrinin  birincisi oldu.

Küçük yaş grubundan ise 1.Emir Sertkaya, 2.Sami Tosun ve 3.Fatih Sunca dereceye girenler arasında yer aldı.

Siyer yarışmasının akabinde Sınav Kordinatörü, sınav sonucunda dereceye girenlere ödüllerinin 16 Nisanda düzenlenecek olan Kutlu Doğum programında kendilerine takdim edileceğini bildirdi.

"Katılan her kişi Peygamber Efendimizin hayatını okuyup bir şeyler öğrenmiştir"

Almanya`nın Wiesbaden kentinde yapılan sınav ise Vahdet Camii'sinde gerçekleştirildi. Kadın ve erkeklerin ayrı ayrı girdiği sınav sonrası duygularını paylaşan H. Vahdettin Şeker, “Öncelikle şunu söyleyeyim ki, bu sınava katılan herkes kazanmıştır. Çünkü katılan her kişi, Peygamber Efendimizin hayatını okuyup bir şeyler öğrenmiştir. En güzel kazanç da budur. Bununla beraber O`nun hayatını daha iyi okuyarak öğrenenlerin birinci seçilip ödüllendirilmeleri gerçekten yerinde bir şeydir. Allah bu güzel çalışmada emeği geçenlerden razı olsun.” diye konuştu.

İtalya'nın Milano ve Modena gibi şehirlerden gelen katılımcılar ise Como kentinde düzenlenen sınava girdi. Sınavın ardından katılımcılara yemek ve içecekler ikram edildi.

"Benim için en büyük ödül Siyer-i Nebiyi detaylı bir şekilde  öğrenmekti"

Bu hayırlı çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden katılımcılardan Suzan Can "Gerçekten verimli bir çalışma oldu. Öncelikle Avrupa Peygamber Sevdalılarına teşekkür ederim. Bizleri bu hayırlı işe sevk ettiler. Benim için en büyük ödül Siyer-i Nebiyi detaylı bir şekilde  öğrenmekti." şeklinde konuştu.

Basel'de Siyer Sınavı heyecanı

Avrupa Peygamber Sevdalıları`nın düzenlediği Siyer Sınavı Avrupa Kıtası genelinde saat 10.30 itibariyle gerçekleşti. İsviçre Basel Koordinatörlüğünce düzenlenen sınavda Hüseyin Kuyuldar birinci olarak Umre ödülüne hak kazandı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (s.a.v) kutlu veladetleri münasebetiyle Avrupa Genelinde düzenlenen Siyen Sınavı tüm  Avrupa Peygamber Sevdalıları Koordinatörlüklerince bugün yapıldı. Saat 10.30`da başlayan sınavda Basel Koordinatörlüğünde dereceye girenler sınav bitiminden yaklaşık 1 saat sonra kamuoyuna açıklandı.

Basel`de birinciliği Hüseyin Kuyuldar elde ederken ikinciliği Garbi Zerey üçüncülüğü ise Eren Yazıcıoğlu kazandı. Avrupa genelindeki tüm koordinatörlüklerde Sınavda 1.liğe hak kazananlar Umre ile ödüllendirilirken 2. ve 3.lüğe hak kazananlar için çeşitli ödüllerin ilerleyen günlerde takdim edileceği öğrenildi.

Darmstadt'da Siyer Sınavı'na büyük ilgi

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen Umre ödüllü 2016 Avrupa Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na, Almanya'nın Darmstadt şehrinde büyük ilgi gösterildiği bildirildi.

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen Umre ödüllü 2016 Avrupa Kutlu Doğum Siyer Sınavı, genç-yaşlı bayan ve erkeklerin katılımıyla, bir çok merkezde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Darmstadt Said Nursi camisinde düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavına ilgi büyüktü. Saat 10:30'da başlayan sınav saat 11:45'de son buldu.

Katılımcılar, Sınav hakkındaki görüşlerini şu şekilde açıkladı: "Önemli olan bu kutlu davanın önderinin hayatını öğrenip, hayatımıza tatbik etmektir. Bu tür organizasyonlar,   bilgilerimizi tazelememizi ve bilmediklerimizi öğrenmemizi sağlıyor. Avrupa`da İslam`a ve Peygamberimize saldırmaları sebebi ile bu tür faaliyetlere daha yoğun bir ilgi ile sarılmamız gerekiyor."

Sınav sonuçları yapılan değerlendirmenin hemen ardından açıklandı. Açıklanan sonuca göre dereceye girenler ve ödülleri şu şekilde ilan edildi:

Birinci: Nursel Kavutt, Umre seyahati
İkinci: Hacı Mehmet Kendirci ,Tablet bilgisayar
Üçüncü: Şehadet Biskin, 1 adet kitap seti  

Sınav Sonrası Abdulvahab Hocanın sohbeti ile Siyer Sınavında çıkan Soruları değerlendirdi.

Paris'te Siyer Sınavı düzenlendi

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu ve Medine Cami inisiyatifinde düzenlenen Umre ödüllü Siyer Sınavı, Fransa`nın başkenti Paris`te yapıldı.

Düzenlenen sınav sonrası açıklamalarda bulunan Avrupa Peygamber Sevdalıları platformu Fransa temsilcisi Mutlu Kaymakçı, özellikle sınava Marsilye kentinden katılanların çoğunlukta olduğunu söyledi.

Kaymakçı, sözlerine şöyle devam etti: “Bu sınavın düzenlenmesinin tek amacı Avrupa`da yetişen nesile Peygamberimiz Hz. Muhammed`in hayatını okutup, anlatmaktı. Bu sınavı her sene düzenleyeceğiz ve her sene daha büyük bir katılım olması için büyük çaba sarf edeceğiz.” dedi.

Tertiplenen sınava kadın erkek yoğun katılımın olduğu görüldü.

Karlsruhe'de Siyer Sınavı yapıldı

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen Umre ödüllü 2016 Avrupa Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Almanya'nın Karlsruhe şehrinde de yapıldı.

Karlsruhe kentinde Kalem e.V derneğinde düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı kadın ve erkeklerin katılımıyla gerçekleşti. Karlsruhe`de Avrupa Genelinde olduğu gibi yerel saatle 10.30`da başladı.

Sınav sonrası katılımcılara yemek ikram edildi.

Sürenin bitiminin hemen ardından görevliler tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye girenler şu şekilde açıklandı:

1- Esra Kaya
2- Melike Bostanci
3- Aysegül Cemberlitas

(İLKHA / Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir