• DOLAR 32.517
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.876
  • ...
Gaziantep'te Çanakkale Şehitleri anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü nedeniyle, savaş döneminden gerçek öykülerin anlatıldığı Çanakkale Platosu’na Gaziantepliler yoğun ilgi gösterdi. Demokrasi Meydanı’nda kurulan Çanakkale Platosu’nda yaşanan savaşın zorlukları aşama aşama anlatılıyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından vatandaşlarla buluşturulan platoda, Çanakkale zaferinde yaşanan olaylar konu alınırken, 215 kiloluk top mermisini kaldırarak İngiliz donanmasına ait Ocean savaş gemisini vuran Seyit Onbaşı'nın azim öyküsü de anlatıldı.

Çanakkale’de yaşanan savaşın zorlukları aşama aşama anlatıldığı platoda, gösterimin ilk bölümünde, Çanakkale’de şehit olan oğlunun yanına gelen bir anne, çocuğunun mezarının başında ağıt yakıyor. Acılı anne, dakikalarca ağıt yaktıktan sonra oğlunun mezarının başından ayrılıyor.

Gösterimin diğer bölümünde ise 215 kiloluk top mermisini kaldırarak, İngiliz donanmasına ait Ocean savaş gemisini vuran Seyit Onbaşı’nın azim öyküsü anlatılıyor. Başarılarla dolu Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı programın üçüncü bölümünde ise düşmanla karşı karşıya çarpışan askerlerin zafer öyküsü anlatılıyor.

Gösterimin devamında, yaralanarak acılar içinde kıvrılan Anzak askerinin, Türkiye askeri tarafından arkadaşlarına verilmesiyle sergilenen örnek kahramanlık öyküsü, izleyicileri duygulandırdı. Gösterimin bazı bölümlerinde duygularına hâkim olamayan seyirciler ise gözyaşlarına boğuldu.

Çanakkale’de yaşanan savaşın öyküsünü anlatmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Bildiğiniz gibi bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıl dönümüdür. Çanakkale destanını daha fazla ön plana çıkarmak ve vatandaşlarımıza bunu anlatmak amacıyla birçok etkinlik düzenledik. Bir tanesi burada 3 gün boyunca devam edecek.”dedi.

Çanakkale Platosu 3 gün boyunca saat 10.00 ile 17.00 arasında Demokrasi Meydanı’nda ziyaret edilebilecek. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)  















Bu haberler de ilginizi çekebilir