• DOLAR 32.244
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2428.827
  • ...
İş Kazalarının Yüzde 98 Önlenebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şubesinin düzenlediği seminerde konuşan TÜMSİAD AR-GE Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcısı Elektrik Mühendisi Sait Çokal, iş kazaları ve meslek hastalıklarının insani ve toplumsal açıdan çok önemli olduğunu belirterek, "İş kazalarının yüz 98`i önlenebilir" dedi.

İşyeri güvenliğinin önemine değinen Çokal, işyeri güvenliğinin tehdit edici unsurlar, güvenlik önlemleri, meslek hastalıkları, kaza ve yaralanmalar, yangın, ilkyardım, iş güvenliği mevzuatları ve hukuki işlemler hakkında sinevizyonlu sunum yaptı.

Kazaları detaylı anlatan Çokal; "Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)`nün tespitlerine göre, kazaların yüzde ikisinin korunması mümkün olmayan kazalar olup, yüzde doksan sekizi ise korunması mümkün olan kazalardır. Bu nedenle, işyeri güvenliği ve tehdit edici unsurlar iyi bilinerek tedbirler mutlaka alınmalıdır" diye uyardı.

İş Kazalarının Yüzde 98`i Önlenebilir
Çokal, konuşmasında şunları da kaydetti: "Genellikle iş kazalarının yüzde 79.5`i güvensiz hareketlerden, yüzde 19.5`i güvensiz şartlardan, yüzde 1`i de nedeni ise bilinmeyen faktörlerden dolayı meydana gelmektedir. Ancak, iş kazalarının yüzde 98`i önlenebilir faktörlerdir. Eğer iş güvenliği ve iş sağlığına gereği kadar önem vermezsek kaybolan iş günü, işgücü ve üretim kayıpları, toplumun uğradığı zarar, makine-teçhizat hasarı, tazminat ödemeleri, doktor ve tıbbi masraflar ile ilaç masraflarından şikayet etmeye hakkımız yoktur."

Seminerde konuşan TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Deniz Başkan Köse ise " Bu eğitimden amacımız, genel iş güvenliği kurallarını ve kazalardan nasıl korunulacağını öğretmek ve proaktif yaklaşım anlayışının alt yapısını oluşturarak, farkındalık yaratmaktır" şeklinde konuştu.

Ayhan Kaya-İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir