• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Batman eğitim şehrine dönüşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dershanelerin Temel Liselere dönüşümü bağlamında dönüşümünü tamamlayan Temel Liseler, Milli Eğitim Bakanlığına verdikleri taahhütlerin gereği olarak 2 yıl içerisinde fiziki şartları eğitime uygun modern binalarda hizmet vermek zorundalar.

Bu kapsamda Batman hava alanı kavşağında bulunan ve eğitim alanına çevrilen arsada okul binalarının yapımı için valiliğe resmi başvuruların yapıldığı belirtildi.  

Batman’da şu an bulunan Temel Liselerde yaklaşık olarak 4 bin öğrencinin eğitim gördüğünü ve yaklaşık olarak 600 öğretmen ve personelin de bu kurumlarda çalıştığını belirten Temel Lise yetkilileri; “Bu projenin toplam maliyetinin 40 milyon lira civarında olacak. Proje içerisinde okul binalarının yanı sıra öğrencilerin ortak faydalanacakları kütüphane, kapalı spor salonu, halı sahalar, olimpik havuz, buz pisti, çeşitli yaşam alanları, parklar, botanik bahçe, hayvanat bahçesi ve ibadethane gibi bölümler ile dev bir eğitim kenti olacak. Türkiye’de ve Batman’da bir ilk olacak bu projenin gerçekleşmesi durumunda yeni yapılacak okullarda 10 bine yakın öğrencinin eğitim-öğretim göreceği ve bin 500 öğretmen ve personelin de istihdam edilecektir. Bu alana yapılacak olan okullarla Batman adeta bir eğitim şehrine dönüşecek ve Batman’ın derslik ihtiyacına dönük büyük ölçüde katkı sunulacaktır.” açıklamasında bulundular. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir